Prima pagină / Știri Pozitive / Comunicate de presă  /  Concurs de selectare a formatorilor/ formatoarelor pentru oferirea serviciilor de instruire în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive”

Concurs de selectare a formatorilor/ formatoarelor pentru oferirea serviciilor de instruire în cadrul proiectului regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” imprimare

26.10.2020  

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor pentru proiectul regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.

Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea formatorilor/ formatoarelor pentru proiectul regional „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” care se desfășoară în perioada septembrie 2020-aprilie 2021. 

Proiectul „OSC și APL – parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” 

Pentru atingerea obiectivelor, proiectul își propune dezvoltarea capacităților OSC-urilor/ GIL-urilor și APL-urilor de nivelul I și II din raionul Ialoveni prin intermediul a 4 sesiuni de instruire și acțiuni de mentorat oferit ONG-lor locale. Programul celor 4 sesiuni de instruire și acțiunii de mentorat va conține următoarele aspecte:

 , pe concepte, principii și pași de urmat în elaborarea și monitorizarea politicilor publice la nivel local;

• Dezvoltarea capacitaților OSC-urilor locale și regionale, inclusiv GIL existente, pe mecanismele de asigurare a transparenței procesului decizional, inclusiv cel ce vizează aprobarea politicilor publice locale;

• Dezvoltarea capacităților APL pe dezvoltarea mecanismelor de asigurare a transparenței procesului decizional, inclusiv cel ce vizează aprobarea politicilor publice loale și dialogul cu OSC;

• Principii și pași de urmat în elaborarea și monitorizarea politicilor publice la nivel local;

• Asistență de mentorat oferit ONG-lor locale în monitorizarea acțiunilor APL de implementare a politicilor publice existente și ajustarea lor la recomandările OSC-lor locale.

pe următoarele subiecte: elaborarea și monitorizarea politicilor publice locale; rolul participării OSC în procesele decizionale locale; tehnici și instrumente de comunicare și dialog dintre APL și OSC; transparența proceselor decizionale la nivel local; accesul la informație.

Serviciile de instruire vor fi prestate în perioada decembrie 2020 -februarie 2021, iar cele de mentorat în perioada ianuarie -martie 2021.

Cerințele față de serviciile de instruire sunt descrise în Termenii de referință anexați la acest anunț.

Termenul limită pentru depunerea dosarului este 12 noiembrie 2020.

Dosarul va fi expediat prin e-mail la adresa: info.aoivc@gmail.com cu titlul „Aplicare servicii instruire”. 

Pentru întrebări și detalii, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail de mai sus sau la numărul de telefon 022 272500.

Nota bene! Doar persoanele selectate vor fi contactate. Dosarele incomplete nu vor fi evaluate.

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „OSC și APL - parteneri de dialog și acțiune pentru dezvoltarea, implementarea și monitorizarea politicilor publice locale incluzive” implementat de AO „Institutum Virtutes Civilis” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

#dezvoltmd, #EuropeanUnion, #CivilSociety

 

DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.