Prima pagină / Lucruri / Cărți  /  Rusanda Davideanu recomandă: 10 cărți pozitive de citit când #stămacasă

Rusanda Davideanu recomandă: 10 cărți pozitive de citit când #stămacasă imprimare

09.04.2020  

Izolarea în casă este o măsură importantă pe care trebuie să o adoptăm în această perioadă de pandemie. Pentru a face față acestor vremuri putem să lecturăm cărțile care ne mențin pozitivi. Rusanda Davideanu, fondatoarea Bookletta, a scris un material pe blogul personal în care ne sugerează 10 cărți bune de citit în izolare.

„Am ales să fac o listă de 10 titluri pozitive pentru voi, de cărți bune și foarte bune care să vă aducă satisfacție într-o perioadă în care, știm bine, avem nevoie maximă de ea”, srie Rusanda Davideanu pe blogul Rusanda.ro

„Hygge. Rețeta daneza a fericirii” de Meik Wiking, editura Litera. Trebuie să recunosc că am subestimat aceasta carte, care a stat cuminte în biblioteca mea încă de la nuntă (e un cadou de la niște omuleți dragi). Este un adevărat almanah captivant care te ghidează finuț, cu date și statistici, spre direcția fericirii, a confortului sufletesc și a stării de bine, în general. 

„Aviatorul” de Evgheni Vodolazkin, editura Humanitas, Raftul Denisei. O călătorie în timp, spațiu, emoții și amintiri, care m-a făcut să-mi imaginez cum ar fi fost dacă străbunicul meu ar fi avut un binoclu magic, să vadă vremurile în care trăiesc urmașii lui, și ce părere ar fi avut despre asta. 

„Fata cu portocale” de Jostein Gaarder, editura Univers. V-o recomand din suflet, deși am plâns spre sfârșit, însă nu am plâns de tristețe cât de încărcătura emoțională a poveștii. M-a fascinat, am terminat-o într-o noapte și cred că o să țin mine pentru totdeauna imaginile din această frumoasă poveste de dragoste.

„De unde vin ideile bune” de Steven Johnson, editura Publica. Cei care mă urmăresc știu că am o pasiune pentru acest autor, iar această carte m-a adus pentru prima dată față în față cu EXAPTAREA, după care mi-a venit inspirația pentru discursul meu despre inovație la TEDx Cluj, pe care îl puteți vedea aici.

„Viața secretă a marilor scriitori” de Robert Shnakenberg, editura ART. O carte suculentă, scandaloasă chiar, care prezintă dedesubturile vieților celor mai cunoscuți scriitori de pe planetă, cu bune și cu rele. Adevărul este că dacă s-ar povesti mai des despre viețile lor, ce pot fi comparate cu adevărate staruri de Hollywood a zilelor noastre, poate că și cititul ar fi mai cool Am râs, am fost șocata, impresionata, oripilată, distrată, pe scurt, o carte potrivită pentru perioada aceasta tensionata.

„Pi cuvânt. Jocurile foamei de cuvinte.” de Igor Guzun și Sergiu Beznițchi. Jocuri de cuvinte, texte cu tâlc, grafică excelentă și inspirație cât pentru încă o carantină!

„Rețeaua șoaptelor” de Chandler Baker, editura Nemira. Un bestseller în trend despre o temă sensibilă atât pentru femei și bărbați și ”un thriller puternic, demn de epoca #MeToo”, conform Oprah Magazine.

„Ghidul antreprenorului începător”, de Valentina Saygo și Liviana Tane, editura The Writing Journey. Indiferent dacă ești sau nu ești antreprenor încă, acesta este un ghid care te poate ajuta în această nouă aventura din viața ta, în care ai nevoie de tot ajutorul și sprijinul. Cu întrebări clare, răspunsuri clare și observații pertinente pe temele administrării și comunicării în afaceri.

„The Tools” de Phil Stutz & Barry Michels, o carte scrisă de doi psihoterapeuți care identifică și ne oferă nouă instrumente prin care putem duce psihoterapia de la teorie la practică, de la problemă la soluție, chiar și noi cu noi înșine, în intimitatea casei noastre.

„Seara, la culcare. 365 de momente relevante pentru a pătrunde conștient în noapte” de Osho, editura Litera. O carte pe care am primit-o de la alt om drag, de revelion. De parcă ar fi știut că urmează să stăm în case câteva luni și că o să am probleme cu somnul. O carte dulce, cu o meditație scurtă pentru fiecare seară a anului, înainte de culcare.

Pe Rusanda Davideanu o puteți urmări pe Facebook, Instagram și pe blogul personal.

Fotografii: Arhiva personală/Rusanda Davideanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.