Prima pagină / Oameni / Business  /  Video, foto | Ion Onucu și fiul său într-o afacere de lemn

Video, foto | Ion Onucu și fiul său într-o afacere de lemn imprimare

21.07.2014  

Antreprenorul Ion Onucu din Stolniceni, Hânceşti, a preluat pasiunea de a lucra în lemn de la tatăl său și a transmis-o mai departe fiului Ion. Acum ei lucrează în doi, în propriul atelier, unde realizează uși, scări, terase, acoperișuri și diverse obiecte din lemn.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Update 21 iulie 2014

Antreprenorii Ion Onucu şi Ion Onucu Jr. din satul Stolniceni, Hânceşti, au fost protagoniştii vizionărilor şi dialogurilor cu tinerii, desfăşurate la Recea, Râşcani, şi Vadul lui Vodă, la 15, 17 şi 21 iulie 2014 de echipa Stiripozitive.eu în cadrul iniţiativei „Cât ai zice UE”, susţinută prin intermediul unui grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. 

08.07.2014

„Bate în lemn ca să te însoțească norocul”, spune o vorbă din popor, iar Ion Onucu și fiul său Ion Onucu Jr. din satul Stolniceni, Hânceşti, nu doar bat în lemn, ci şi fac diverse lucrări din lemn pentru a-și câștiga existența și pentru a bucura clienții cu obiecte unicale.

„Afacerea am preluat-o de la tata. Mai intensiv ne ocupăm din anul 2002, de când am construit atelierul. Am mai câștigat un proiect, am strâns bani pe care i-am investit în încăperi, instrumente și așa am început să mergem înainte. Ne ridicăm mai sus, nu ne oprim la aceste încăperi și la numărul de lucrători pe care îi avem”, povestește Ion Onucu, fiul. 

Ion_Onucu_T

„Am preluat această meserie și eu de la taică-meu. El făcea niște lucrări extraordinare pe vremea când nu prea făceau toți. Și mă bucur că băiatul meu a terminat studiile și nu a așteptat să-i caut de lucru în altă parte. Greutățile prin care trecem, pentru că în orice afacere există greutăți, le confruntăm împreună și mă bucur că el nu dă înapoi”, explică antreprenorul Ion Onucu.

Materie_prima

Materia primă pe care o folosesc este lemnul copacilor care cresc în pădure: stejar masiv, frasin masiv, cireș, mai rar nuc. Iar pentru uși cumpără lemn de pin adus din Ucraina sau Rusia.

„Indiferent în ce situații vei nimeri în viață să nu dai niciodată înapoi, dacă ți-ai propus un scop să mergi înainte, pentru că îl vei atinge. Mai devreme sau mai târziu tu vei ajunge la el”, este sfatul lui Ion Onucu pentru tinerii antreprenori.

Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Ion_Onucu_J Lucrarile_lui_Ion_Onucu  Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Lucrarile_lui_Ion_Onucu Ion_Onucu_T „Cât ai zice UE”
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.