Prima pagină / Oameni / Business  /  Roman Pînzari: „Emoțiile sincere sunt cheia unei fotografii reușite”

Roman Pînzari: „Emoțiile sincere sunt cheia unei fotografii reușite” imprimare

01.02.2017  

De cele mai multe ori nu aparatul de fotografiat este esența, ci fotograful din spatele ei. Talentul și măiestria în acest sens îi aparține și tânărului fotograf Roman Pînzari care împreună cu fratele Cornel surprind cele mai originale momente din timpul unei nunți și cele mai sincere zâmbete ale copiilor. Serviciile de la BestStudio demonstrează încă odată că o fotografie spune mai mult decât o mie de cuvinte.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Fotograful Roman Pînzari a avut curajul să povestească echipei Stiripozitive despre pasiunea se s-a trasformat într-un adevărat stil de viață:

dfgtyhuji

- Când ai descoperit pasiunea pentru fotografie?

Pasiunea pentru fotografie am descoperit-o patru ani în urmă, prin 2013. Am avut posibilitatea să fac câteva poze cu un aparat profesional și atunci am înțeles că fotografia este o artă. Și am dorit să descopăr și să aflu tot mai mult. Am căutat profesioniști în acest domeniu și am învățat de la ei cele mai bune tehnici.

sdrftrgyu

- Care este stilul tău de fotografie?

Pentru că lucrez în domeniul evenimentelor familiale, sunt axat pe fotografia de nuntă, de asemenea surprind emoțiile, sinceritate și zâmbetul dulce al copiilor. De fiecare dată, încerc să fiu cât mai aproape de realitate, să redau cele mai profunde trăiri ale oamenilor. Când vor fi vizualizate aceste fotografii, peste câțiva ani, să retrăiască acele momente.

sedrftyuiopă

- Care sunt etapelede care trebuie să țină cont un fotograf pentru pentru ca imaginea să fie reușită?

Cel mai import în realizarea unei fotografii reușite este momentul potrivit. Cele mai sincere priviri, zâmbete și sentimente. Când merg la o sesiune foto încurajez persoanele să fie cât mai deschise, să își manifeste adevăratele sentimente, să nu se simtă jenate de aparatul foto.

wsertyui

- Ce programe de editare folosești?

Programul de editare cel mai potrivit stilului și care corespunde cerințelor mele este Adobe Lightroom.

ertyu8i

- De ce instrumente nu ar trebui să se lipsească un fotograf?

Cele mai importante instrumente de care nu se poate lipsi nici un fotograf, este aparatul foto. Un alt instrument de lucru, la fel de important este obiectivul foto ce trebuie să corespundă stilului și alți factori externi, luați în vedere pentru realizarea unei fotografii reușite.

edrt6y7u890-

- Unii oamenii sunt pretențioși, alții nu-s fotogenici, ce faci pentru a-i mulțumi de produsul final?

Un lucru esențial în relația cu oamenii este comunicare. Înainte de realizarea unui evenimente sunt discutate așteptările lor, completate de lucrările mele anterioare. Niciodată nu am avut două sesiuni identice. Fiecare persoană aduce ceva deosebit, fiecare este frumos în felul său, iar munca mea este de-a reda sentimentele într-un mod autentic.

edrtyu7io0

dertgyu

- Care sunt tendințele din acest an în materie de fotografii?

Pentru mine, nu exisă tendințe în materie de fotografie care să se schimbe anual. Fiecare fotograf are stilul său de editare, de comunicare, de vizualizare și de obținerea unui rezultat final. Prin stilul său unic se remarcă un fotograf”, spune Roman Pînzari pentru Stiripozitive.eu.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: BestStudio

Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari Roman Pînzari
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.