Prima pagină / Oameni / Business  /  (Video) Educație prin joc cu Victoria Novac, fondatoarea proiectul EduJoc

(Video) Educație prin joc cu Victoria Novac, fondatoarea proiectul EduJoc imprimare

14.04.2017  

Victoria Novac este expert în joacă, antreprenor social care și-a făcut studiile în România, însă a decis să revină acasă. Astfel, a fondat proiectul EduJoc care oferă cele mai captivante jocuri educative pentru toate vârstele. Misiunea acestei inițiative este ca fiecare copil din Moldova să aibă în casă măcar o jucărie. Sunt peste 50 de articole produse în atelierul de la Floreni, iar restul jucăriilor sunt importate din China, Polonia, Franța, Belgia, România și alte țări.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Victoria Novac este expert în joacă, antreprenor social care și-a făcut studiile în România, însă a decis să revină acasă. Astfel, în 2012 a fondat proiectul EduJoc care oferă cele mai captivante jocuri educative pentru toate vârstele. Misiunea acestei inițiative este ca fiecare copil din Moldova să aibă în casă măcar o jucărie. 

edfdvf

„În 2012 ne-am lansat ca proiect-pilot, am făcut primul eveniment pe 1 aprilie, unde am adunat zeci de copii cu părinții lor. Am adus un sac de jucării din România și am început să testăm fiecare jucărie. Am primit un feedback foarte bun de la părinții și am decis să ofer această posibilitate tuturor copiilor din Moldova”, a precizat Victoria.

sdxcx

În 2012, Victoria împreună cu soțul aduceau jucăriile din România. Însă, datorită obținerii unor granturi, de la import s-a trecut la producere. Astfel, au reușit să deschidă și un atelier de producere a jucăriilor în satul Floreni, Anenii Noi unde sunt angajate șase persoane printre care designer și psiholog, iar copii și părinții sunt colaboratori. Jucăriile sunt create în funcție de vârstă, temperament și nevoile copiilor, iar pentru ca produsul să ajungă pe raft este nevoie de jumătate de an.

„Sunt jucăriile din lemn, labirinturile motrice, jocurile creative, logice care pun mintea în mișcare, dezvoltă gândirea în spațiu. Astfel copilul își dezvoltă nu numai logică și creativitatea, ci și gândirea critică”, a spus fondatoarea proiectului Edujoc.

edfv

Victoria este de părere că orice îți poate reuși dacă faci din plăcere. De aceea, orice obstacol îl depășește cu ușurință. Pentru ca un antreprenor să obțină succes sunt importante câteva lucruri de care trebuie să țină cont.

„Este forte important să nu ne dăm bătuți, să batem la ușă, să întrebăm. Informația ne oferă mai multă putere. E bine atunci când avem un mentor sau un model de succes, o persoană care să ne ofere sfaturi, păreri. Noi ne-am construit afacerea datorită clienților, copiilor, părinților. Orice produs este testat de mânuțele celor mici, ei contează foarte mult pentru noi”, a mai adăugat Victoria.

fgv

Produsele sunt destinate pentru toate vârstele de la 1 la 99 de ani, însă în mare parte se găsesc jucării pentru copii de la trei la șase ani. Prețul celei mai solicitate jucării începe de la 35 de lei, până la harta lumii care este 490 de lei.

dfgvf

De asemenea, sunt create și diferite laboratoare de testare a jucăriilor. În urma acestora a fost creată și o poveste:

„Am pornit pe o cărare și am dat de un turnuleț înalt. Urcăm sus, sus de tot și acolo vedem o portiță. Intrăm prin portiță și acolo vedem o căsuță ce nu avea ușă, așa că intrăm prin geam. În casă era un covoraș fermecat, un pat și un pătuc pentru copii. Lângă pătuc, o măsuță. Afară, în curtea casei era un țarc, împrejurat de un gard unde alerga repede un căluț. Acest căluț s-a speriat și s-a transformat într-o mașinuță. Am intrat în mașină și ce credeți că am găsit? Un pistol adevărat. Nu e bine să ne jucăm cu pistolul, de aceea îl ascundem într-o cutiuță. Apoi, urcăm pe o scară înaltă, colorată și intrăm într-o rachetă, iar cu racheta zburăm în lumea creativității și a imaginației. Iar povestea poate continua la nesfâșit...”.

fghrftgh

sdftghg

În prezent, echipa de producere EduJoc lucrează la alte 12 articole noi, împreună cu designerul Mihai Stamate. Deja o parte dintre jucării au să reușit să pătrundă în Europa, America, Canada și Australia, însă cea mai mare distribuție Victoria dorește să o exporte în România.

Cristina Zeamă

Video: Alexei Gurduza 

Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac Jucării Victoria Novac
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.