Prima pagină / Oameni / Business  /  Nadia Mîndru: Totul a început de la cămașa cadou

Nadia Mîndru: Totul a început de la cămașa cadou imprimare

05.09.2017  

Adoră frumosul, iar hainele sunt marea ei pasiune. Nadia Mîndru este o tânăra din Chișinău care contribuie la industria autohtonă a modei prin crearea hainelor stilate. Frumoasa brunetă de doar 21 de ani, ne dezvăluie cum a început drumul creațiilor ei vestimentare și cine a fost primul ei cumpărător.

- Descriete în 3 cuvinte și spune-ne ce sau cine te-a motivat să creezi haine?

- Ambițioasă, perseverentă și cu dorință de autodepășire.

Motivația de a crea haine a apărut din dragostea față de frumos iar pentru a continua și a-mi duce visul la realizare, mă sprijină soțul și cei apropiați. 

- Povestește-ne cum a fost atunci când ai creat primul tău articol vestimentar?

- Primul articol vestimentar a fost creat în primul stagiu de practică și eram mândră și fericită și știam că acela este abia începutul. Apoi a venit dorința de a confecționa din ce în ce mai mult și am îndrăgit în totalitate această artă. 

- Care a fost prima haină pe care ai vândut-o și ce ai simțit în acel moment?

- Primul articol vândut a fost o cămașă, eu am vrut să o dăruiesc surorii mele dar ea a insistat să o procure ca să fie prima cumpărătoare. Apoi am plecat și am mai procurat stofă și am mai cusut, îmi era foarte interesant dacă o să apară interes față de hainele create de mine.


- În baza căror criterii formezi prețul hainelor?

- Prețul hainelor depinde de costul materiei prime, a furniturii și a timpului de confecționare.

- Care este etapa cea mai grea atunci când confecționezi un articol vestimentar?

- Nu este vreo etapă mai grea sau mai ușoară, toate depind una de alta, trebuie efectuate cu multă atenție pentru ca să primim rezultatul dorit, iată etapa croirii încă nu tare am îndrăgit-o.

- Materialul folosit pentru haine este din țară sau îl aduci de peste hotare?

- Stofele cu care lucrez sunt în mare parte din țară dar și ele la rândul lor sunt importate din alte țări. Este mai comod de lucrat cu stofele de aici pentru că confecționez haine individual nu în masă. Am procurat materiale și de peste hotare este diferență de preț, prin unele locuri și de calitate în rest foarte mare diferență nu este.

- Cum îți vinzi produsul, prin intermediul internetului sau prin cunoscuți?

- Promovarea este mai mult prin intermediul internetului, dar și prin cunoscuți sau cu ajutorul clientelor care spun despre mine prietenilor.


- Ce vei pregăti pentru sezonul de toamnă?

- Pentru sezonul de toamnă schițele sunt pregătite rămâne să le dăm doar formă și culoare.

- Ce planuri ai pentru viitor și cum te vezi peste 5 ani?

- Planurile pentru viitor sunt mari și mă bucur că deja am început să le realizez, nu intru în detalii, iar peste 5 ani nu știu ce va fi însă sper să am scopurile atinse dar pentru asta am foarte mult de muncit.

Stagiar: Victoria Moldovanu

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.