Prima pagină / Oameni / Business  /  Tatiana Seul a deschis magazinul cu produse eco la Ialoveni – Soul Market

Tatiana Seul a deschis magazinul cu produse eco la Ialoveni – Soul Market imprimare

05.12.2019  

Una dintre dorințele Tatianei Seul a fost să deschidă un magazin cu produse autohtone și ecologice chiar în orașul Ialoveni. Datorită grantului obținut de la Fundația Est-Europeană, tânăra a reușit să mobilizeze asociațiile obștești și micii producători pentru a aduce produsele pur ecologice pe rafturile magazinului.

„Cu ajutorul acestui grant am deschis un magazin în Ialoveni, un magazin de produse locale, care promovează antreprenoriatul social, pentru că avem multe produse de la asociații obștești. Datorită grantului am avut posibilitatea să procurăm aparatul de cafea, să procurăm un fierbător pentru a prepara un ceai gustos din ierburi și fructe naturale, de asemenea, avem posibilitatea să printăm etichetele pentru produsele care vin de la asociații, pentru că ele nu au posibilitatea să imprime și noi îi ajutăm”, ne povestește Tatiana Seul, fondatoarea magazinului Soul Market

În magazinul Soul Food pot fi găsite o multitudine de produse de la producătorii locali: „Susținem mult asociațiile obștești și avem multe produse de la ei, spre exemplu dulcețuri, gemuri. De la Asociația Word&Love avem torbe ecologice. Avem și pesmeți de la Ciuciuleni, de la o doamnă care susține victimele violenței domestice”. 

„Etapele au fost mai anevoioase, ideea mi-a venit în 2015 când am fost într-o vizită de studiu în Polonia, am fost la un centru pentru persoanele cu dizabilități și de atunci îmi doream ceva asemănător chiar în localitatea de unde vin”.

Valoarea grantului primit de Tatiana este de 3000 euro, iar contribuția personală a acoperit cheltuielile pentru chiria spațiului, mobila, cât și reparația. 

Dacă la început, localnicii priveau cu reticență acest magazin, acum o percep asemenea unui spațiu cu produse sănătoase și ecologice. 

 „Deja după ce am deschis, lumea altfel a perceput lucrurile, când au intrat și am discutat cu ei a fost altfel. Mie îmi place să discut cu oamenii, îmi plac oamenii deschiși, îmi plac în general persoanele în vârstă care vin în fiecare zi. Ne-am străduit să facem o căsuță pentru păsărele, pentru că vine perioada rece a anului și ne gândim să le susținem și pe ele. Avem mai multe planuri referitor la amenajarea spațiului adiacent, pentru că în urma grantului acordat nu m-am gândit doar la interesele mele, ne mai povestește Tatiana Seul, beneficiara grantului oferit de Fundația Est-Europeană. 

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi susţinut financiar de Fundaţia Est-Europeană din resursele acordate de Uniunea Europeană.


 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.