Prima pagină / Oameni / Business  /  (Video) De la prima paletă de farduri la propriul studio de machiaj

(Video) De la prima paletă de farduri la propriul studio de machiaj imprimare

26.05.2020  

Rodica Cheptine este make-up artista care a transformat marea sa dragoste față de culorile de pe paleta de machiaj într-o afacere de succes. A avut un parcurs profesional îndelungat, dar niciodată pe durata acestuia nu a ezitat în a se perfecționat. La Makeup Studio by Dika Cheptine, a cărui fondatoarea este Rodica, fiecare lucrare este rezultatul unei colaborări dintre clienții și viziunea artistică proprie a make-up artistei.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

Dorința de a modela fețele care o înconjoară s-a lăsat observată încă de la vârsta de 3 ani: „am găsit o cariocă și i-am vopsit buzele mamei în verde, practic în toate fotografiile de la nuntă, după care am vopsit cu verde de briliant buzele unei păpuși”.

Începând cu această vârstă fragedă nu s-a mai despărțit de ceea ce presupune termenul de make-up artistă.

 „Ca să înțeleg că pasiunea copilărească poate fi transformată în pasiune m-a ajutat mătușa mea, care ulterior a devenit și angajat și mentor. Într-o zi m-a sunat și m-a rugat să o pregătesc pe verișoara mea pentru un concurs de frumusețe pentru copii. După care, m-a sunat și m-a întrebat dacă eu aș vrea să fac aceasta constant, ca profesie și am zis, da, de ce nu, la care mi s-a spus că sunt înscrisă la cursuri și mâine urmează să merg la prima lecție”.

Satisfacția cu care merge la lucru a făcut să-și câștige reputația pe care o are acum, tot aceasta este motivul din care a renunțat de nenumărate ori la zilele de odihnă:

„Odihna și lucru este tema mea dureroasă pentru că mie îmi place foarte mult ceea ce fac, și mie îmi place să obosesc plăcut, dar uneori eu nu știu să îmi controlez timpul. Transferându-mă aparte cu lucru m-am învățat să îmi iau liber, pentru că dacă nu îmi voi lua eu, nu o va face altcineva în locul meu”.

În ceea ce privește cum să te menții în fața clienților drept un profesionist, Rodica Cheptine menționează că numele este trecător, dezvoltarea continuă și reputația este ceea ce contează.

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza

Foto credit: Arhiva personală

Aceste material a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei.

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.