Prima pagină / Oameni / Business  /  (VIDEO) Veronica Bajan, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene

(VIDEO) Veronica Bajan, antreprenoarea care și-a dezvoltat afacerea cu suportul Uniunii Europene imprimare

08.06.2020  

Veronica Bajan este o tânără antreprenoare care administrează împreună cu soțul ei, Vasile Bajan o mini-fermă de iepuri de prăsilă – „BIO-TRIUMF”. Despre specificul acestei rase de iepuri, dar și cum își împart responsabilitățile, ne-a povestit familia Bajan într-un interviu.

„Ideea de a crește iepuri a apărut ca un hobby, am început să creștem pentru consum propriu și treptat ne-am gândit să dezvoltăm o idee de afacere. Am mărit numărul iepurilor și ofeream produsul celor apropiați, fiind un produs de calitate evident că cererea a început să crească, respectiv așa s-a născut ideea noastră de a dezvolta o afacere în acest domeniu”, spune Veronica Bajan, fondatoarea „BIO-TRIUMF”.

Un pas important în dezvoltarea afacerii sale l-a constituit participarea în cadrul Programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, un program al Fundației Est-Europene care susține tinerii antreprenori. 

„Proiectul Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei a fost o inițiativă a unui grup de tineri care își doreau foarte mult să sporească numărul de afaceri printre tinerii din raionul Orhei, dar nu oarecare afaceri, dar a celor de antreprenoriat veritabil care să aducă un plus valoare în comunitatea noastră”, povestește Corina Erhan, coordonatoarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

„Datorită aplicării la proiectul lansat de „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, finanțat de Fundația EST-Europeană, am primit grantul datorită căruia am avut posibilitatea să cumpărăm 150 de femele de prăsilă pentru dezvoltarea afacerii noastre. Evident că a fost un suport important, pentru că femelele pe care noi le aveam erau deja epuizate din punct de vedere genetic, iar această oportunitatea ne-a oferit posibilitatea să achiziționăm femele noi cu un randament genetic mai bun”, explică tânăra antreprenoare.

O susținere deosebită vine din partea soțului, care se implică direct în procesul de dezvoltare a afacerii cu iepuri de prăsilă.

„Sunt de părerea că o afacere de familie reprezintă un mare avantaj, fiindcă toți membrii sunt implicați în dezvoltarea ei și acest lucru îi unește într-un scop comun. Desigur că rolurile într-o afacere gestionată de către o familie sunt distribuite astfel încât fiecare să-și aducă aportul său, astfel încât afacerea să se dezvolte bine”, povestește Vasile Bajan.

Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei” este un proiect implementat de Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” din Orhei, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Zinaida Capațina

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.