Prima pagină / Oameni / Business  /  (VIDEO) Cristina Lozan: „Fotografiind primesc o doză de energie și inspirație”

(VIDEO) Cristina Lozan: „Fotografiind primesc o doză de energie și inspirație” imprimare

09.06.2020  

Cristina Lozan este o tânără pasionată de fotografie, de asemenea ea lucrează ca conducător de cerc la Centrul de Creație al Copiilor Orhei – „Pixel Media”. De unde vine pasiunea ei pentru fotografie, dar și cum și-a dezvoltat afacerea cu suportul oferit de către Uniunea Europeană, ne-a povestit într-un interviu.

„Pasiunea mea pentru fotografie vine din dorința de a-mi fotografia copiii. Fiind în concediu de maternitate, îmi doream să-mi fotografiez copiii, pentru că înțelegeam că aceste clipe sunt unice și trebuie să fie păstrate ca amintire. De aici a apărut și dorința de a face studii în acest domeniu și de a-mi cumpăra un aparat, am început să fiu invitată la diferite evenimente și astfel mi-am dezvoltat capacitățile mele în calitate de fotograf, spune Cristina Lozan.

Un pas important în dezvoltarea afacerii sale l-a constituit participarea în cadrul Programului raional „Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei”, un program al Fundației Est-Europene care susține tinerii antreprenori. 

„Proiectul Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei a fost o inițiativă a unui grup de tineri care își doreau foarte mult să sporească numărul de afaceri printre tinerii din raionul Orhei, dar nu oarecare afaceri, dar a celor de antreprenoriat veritabil care să aducă un plus valoare în comunitatea noastră”, povestește Corina Erhan, coordonatoarea Fondului de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei.

„Inițial eu nu eram printre grantiști, dar eram prima în lista de așteptare și peste câteva luni am fost anunțată că am câștigat grantul. Datorită acestui grant, oferit de către Fundația Est-Europeană, mi-am cumpărat ustensilele de care aveam nevoie și acest lucru m-a motivat să mă ocup de ceea ce-mi aduce plăcere mie și folos societății, și anume fotografia, explică tânăra antreprenoare.

„Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei” este un proiect implementat de Asociația Obștească „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru” din Orhei, finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Zinaida Capațina

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.