Prima pagină / Oameni / Business  /  Tatiana Codreanu: „Pasiunea întotdeauna dă rezultate frumoase”

Tatiana Codreanu: „Pasiunea întotdeauna dă rezultate frumoase” imprimare

16.06.2020  

Tatiana Codreanu este make-up artist, hair-stylist și meșter de sprâncene la propriul salon de frumusețe – „Micora”. Despre cum și-a dezvoltat pasiunea într-o afacere fiind susținută de oamenii dragi, ne-a povestit într-un interviu.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„Micora are o istorie, provine de la prenumele celor trei fiice ale mele: Milena, Corina și Lorena. M-am gândit mult la ce nume să pun studioului și am vrut să fie „Micora”, pentru că având trei fete nu știi cum evoluează timpul și poate una dintre ele va moșteni darul de a face coafuri și machiaje”, povestește Tatiana Codreanu.

Deși pasiunea pentru machiaj și coafuri o are încă din copilărie, a ales să studieze în domeniul economiei și mai apoi s-a reprofilat în domeniul frumuseții, acolo unde se simte împlinită.

„Arta mi-a plăcut din copilărie, pe la vârsta de 10-12 ani făceam eyeliner și împleteam cosițe fetelor de la țară. Toate lunile de vară le petreceam la mătușa mea în sat. După școală am ales să studiez contabilitatea, dar am înțeles că nu este pentru mine și m-am reprofilat și a doua facultate am finisat-o ca manager. În timp ce făceam aceste două facultăți, s-au născut și cei patru copii ai mei și stând acasă cu ei făceam make-up și coafuri la vecini. Într-o zi o vecină mi-a spus  să mă dedic în totalitate acestei pasiuni și asta am făcut”, spune fondatoarea salonului „Micora”.

Fiind o fire ambițioasă, mereu își dorește să crească din punct de vedere profesional și participă la diferite cursuri care o pot ajuta să se dezvolte. Având un bagaj de cunoștințe acumulat timp de 10 ani de activitate, a decis să dea start orelor de instruire în cadrul cărora transmite cunoștințele ei și altor persoane interesate de domeniul frumuseței.

„Sunt o persoană foarte activă și de când mă țin minte, începând cu 10 ani în urmă când am luat prima mea diplomă, eu am continuat să învăț. Făceam cel puțin două-trei cursuri pe an, deoarece simțeam nevoia și dorința de a crește profesional. Predau cursuri de coafură, machiaj și sprânceana, ceea ce știu eu vreau să împart și cu elevii mei, primesc plăcere din asta”, explică tânăra antreprenoare.

Referitor la perioada de carantină, Tatiana spune că fiind o persoană cu o atitudine pozitivă a luat doar lucrurile frumoase din această situație. A petrecut mai mult timp alături de familia sa și a investit în dezvoltarea profesională.

„Perioada de pandemie a afectat pe toată lumea, dar eu sunt o persoană pozitivă și pur și simplu mi-am schimbat atitudinea. Am început să dedic mai mult timp familiei, mi-am cumpărat foarte multe cursuri on-line și am investit în mine”, susține Tatiana Codreanu.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei.  

Zinaida Capațina

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.