Prima pagină / Oameni / Business  /  (VIDEO) Virginia Bejenaru - pictorița care dă personalitate pieselor vestimentare prin desenele pe care le face

(VIDEO) Virginia Bejenaru - pictorița care dă personalitate pieselor vestimentare prin desenele pe care le face imprimare

26.06.2020  

Virginia Bejenaru este fondatoarea mini-afacerii – „Fragon Art”. Tânăra realizează desene personalizate pe diferite piese vestimentare. Ideea acestei afaceri este de a pune în valoare arta prin purtarea hainelor cu spirit artistic.

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

„La moment pasiunea mea sunt picturile pe care le fac pe diferite piese vestimentare. Vreau ca oamenii să iubească și să aprecieze pictura, trăind în secolul XXI, aș vrea ca oamenii să nu aibă doar picturi pe pereții din casă, dar și pe hainele lor. Ideea de la care am pornit mini-afacerea a fost ca oamenii să poarte picturile cu ei”, povestește Virginia Bejenaru.

Pasiunea pentru pictură o are încă din copilărie, iar un aport deosebit în dezvoltarea plăcerii pentru artă, în special pictură, a venit de la profesorii pe care i-a avut ca îndrumători în timpul studiilor în acest domeniu.

„De mică pictez, ca orice copil pictam pe pereți, în carnete și părinții mei au decis să mă dea la școala de arte și acolo aveam o profesoară care mi-a inspirat foarte mult dragostea aceasta față de artă. Pictam cu diferite tehnici, cu spumă, sticlă și multe alte materiale, iar pentru un copil de clasa a II să vină acasă cu portretul mamei făcut de el era ceva neobișnuit”, spune fondatoarea „Fragon Art”.

Ideea de a-și dezvolta pasiunea într-o mini-afacere i-a venit spontan, motivată fiind de viitorul ei soț.

„Ideea de a deschide o mică afacere a fost foarte spontană, am fost motivată de soțul meu. El a văzut o domnișoară cu geaca pictată și mi-a spus să încerc și eu, pentru că este o idee foarte interesantă. A doua zi mi-am cumpărat o geacă simplă, culori și am încercat să pictez. Mi-a plăcut atât de mult rezultatul încât am decis că trebuie să arăt asta și oamenilor”, explică tânăra.

Denumirea mini-afacerii - „Fragon Art” nu este deloc una întâmplătoare, chiar are o semnificație interesantă.

„Fragon este prescurtarea de la un pictor  francez din secolul XVIII  - Jean-Honore Fragonard. Mie îmi place foarte tare cum sună numele lui și am decis să combin „Fragon” și artă („Art”)”, afirmă Virginia Bejenaru.

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei.

Zinaida Capațina

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.