Prima pagină / Oameni / Business  /  Creatorul de pantofi Valentin Frunză

Creatorul de pantofi Valentin Frunză imprimare

„Cea mai mare realizare a mea este faptul că mi-am găsit vocația acasă, aici în Moldova”

27.02.2012  

O cizmă la Kaunas, un pantof la Moscova și un alt pantof la Strasbourg. Valentin Frunză este creatorul din Moldova ai cărui pantofi au ajuns să meargă pe străzi și în instituții din marile orașe ale lumii.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

„Ce pantofi faini! De unde-i aveți?". „Mulțumesc. Îi fac chiar eu". Acesta a fost începutul de dialog care i-a inspirat pe reporterii de la „Știripozitive.eu" să meargă pe urmele meșterului pantofar Valentin Frunză până la atelierul acestuia.

Valentin Frunză confirmă parcă prin exemplul său că proverbele despre profesia sa au în ele o mare doză de adevăr. „Am două perechi de pantofi pe care deja de doi ani îi port - o pereche de vară și una de iarnă. Și nu mă dau în figuri să-mi fac un parc mare de pantofi", mărturisește el. Nici cizme nu are. „Mi-am făcut niște cizme toamna trecută, însă i-au plăcut unui client, le-a pus pe picior, mi-am dat banul și am rămas cizmar fără cizme", spune creatorul de pantofi.

„Și cea mai frumoasă realizare?", l-am întrebat. „Pentru mine, cea mai mare realizare este faptul că mi-am găsit vocația și mi-am găsit-o aici acasă, în Moldova", a răspuns Valentin Frunză. „Eu mă simt aici acasă și senzația aceasta îmi dă o satisfacție enormă, pe care nu am putut s-o simt nicăieri în altă parte: nici la Paris, nici la Roma, nici la Moscova".

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.