Prima pagină / Oameni / Business  /  Corina Erhan: 10 sfaturi pentru tinerii care își doresc să devină antreprenori

Corina Erhan: 10 sfaturi pentru tinerii care își doresc să devină antreprenori imprimare

20.10.2020  

Corina Erhan este coordonatoare la Fondul pentru Tineri Orhei, Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri Orhei și director de proiect la Centrul de orientare și ghidare în carieră Orhei. În proiectele pe care le coordonează susține tinerii antreprenori să-și dezvolte o afacere în Republica Moldova. În acest material vine cu zece sfaturi pentru tinerii care-și doresc să devină antreprenori.

Votează: 5.0/5 (2 Voturi )

Dacă vei să devii antreprenor:

·         Explorează-ți unicitatea! Pasiunea ta, atitudinea, curajul, valorile tale vor oferi afacerii acea unică interpretare pe care o cauți.

·         Setează-ți viziunea, misiunea și scopurile. Altfel nu ai să știi dacă mergi acolo unde vrei să ajungi. Revizuiește-le din când în când, dar, nu uita, valorile sunt temelia pe care construiești afacerea. Ai grijă ca acest set – viziune, misiune, scopuri, valori - să le știe și echipa ta.

·         Lansează afacerea într-un domeniu în care deții o doză considerabilă de expertiză. Ori, asigură-te că cel care poartă expertiza are aceleași scopuri, valori, viziuni de viitor ca și tine.

·         Învață permanent! Această investiție de timp, efort, uneori și bani, va da cel mai bun profit.

·         Ține-te de cuvânt! Acest obicei va clădi brand-ul tău și al afacerii tale.

·         Ține o agendă – va fi un instrument bun de planificare, dar și un contor care te va ajuta să vezi dacă timpul tău lucrează pentru tine și afacerea ta.

·         Ia decizii tu! Informează-te, cere sfaturi de la experți, cântărește, analizează avantaje, evaluează riscuri, implică oameni  în brainstorming, dar ia decizia tu – e afacerea ta.

·         Calculează, dar nu fi zgârcit! Banii vor să fie numărați cu grijă, dar afacerea trebuie menținută ca și spirit, ca și mers în pas cu vremea, ca și optimizare a costurilor – iar aceasta înseamnă investiții.

·         Ține legătura cu statul. Trebuie să știi ce îți propun politicile publice, dar și să accesezi acele mecanisme prin care poți să comunici despre problemele și provocările tale.

·         Lucrează nu doar pentru afacere, dar și asupra ta. Descoperă ce dimensiuni noi îți poți da, ce a rămas neexplorat și îți poate oferi inspirație dar și noi venituri.

 

Foto copertă: Arhiva personală

Zinaida Capațina

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.