Prima pagină / Oameni / Business  /  10 oameni care și-au transformat pasiunea în afacere

10 oameni care și-au transformat pasiunea în afacere imprimare

20.10.2020  

Timp de șase luni am adunat istoriile unor oameni care au ajuns să fie de succes datorită pasiunii transformată în afacere proprie. „A face afacere din pasiune” este proiectul care te motivează să faci ceea ce-ți place cu adevărat și te poate ajuta să-ți valorifici resursele despre care, poate, nici nu bănuiai.

Sursă foto: https://bit.ly/2HpzZty

Rodica Cheptine, fondatoarea „Makeup Studio by Dika Cheptine”:

„Pasiunea pentru make-up a început încă de la vârsta de trei - patru  ani. Am găsit o cariocă și i-am vopsit buzele mamei în verde,practic, în toate fotografiile de la nuntă, după care am vopsit cu verde de briliant buzele unei păpuși. De lucrat, am lucrat foarte mult și nu mi-a fost frică să mă trezesc și la ora doi și la patru, și la cât trebuia pentru lucru. Nu știu dacă aș fi schimbat ceva decât dacă aș fi mai îndrăzneață în unele proiecte, poate. În rest, mie mi-a plăcut parcursul meu și mi-am dat seama că pentru asta a fost cea mai corectă cale de creștere.”

Tatiana Casapo, meșteră artizanală:

„Au fost și persoane care se revoltau că cer pentru o jucărie așa mulți bani. Acest lucru, desigur, m-a blocat puțin și nu mai aveam aceeași dorință de a croșeta, ca mai apoi să realizez că fiecare lucru are cumpărătorul său, eu primesc plăcere din ceea ce fac – eu fac.”

Sursă foto:https://bit.ly/31r1ycR

Tatiana Bîcova, fondatoarea companiei „All Spice World”:

Noi nu ne gândeam la faptul că vom fi producători de condimente, noi am deschis un magazin de mezeluri, cu elemente de alimentară și am completat gama de produse cu condimente. Atunci nu aveam o mare diversitate, erau acele mix-uri inventate de noi și am observat că acestea trezesc cumpărătorilor un interes mai mare decât celelalte produse. Acest fapt ne-a motivat să gândim că mergem în direcția potrivită.”

Sursă foto:https://bit.ly/35hhYpf

Tatiana Codreanu, fondatoarea  „Micora”:

„Întotdeauna pasiunea dă rezultate frumoase și nu contează atât de mult beneficiile materiale, dar totuși plăcerea, iubirea față de artă. Eu aleg iubirea de artă.”

Nadejda Josan, fondatoarea „Chocolife”:

„Mă consider o persoană optimistă și cred că anume această calitate a fost cea mai puternică atunci mi-am propus spre realizare niște obiective și le-am realizat, pentru că nu am cedat. De fiecare dată când întâmpinăm un obstacol nu încetam să lucrez și să văd lumina înainte.”

Sursă foto:https://bit.ly/31rM9sZ

Larisa Cervin, fondatoarea „Kara-Gani Winery”:

Noi am fost printre primii care am hotărât să ieșim pe piață cu o mică cantitate de vin produs acasă, cu istoria și tradițiile noastre, motiv din care noi am devenit interesanți. În al doilea rând, ceea ce ne-a permis să ne menținem este calitatea, care ține de tot ce am menționat mai sus: utilajul, consultanții și marea noastră dorință. Datorită acestor factori noi am reușit să producem un produs de calitate.”

Sursă foto:https://bit.ly/35iXc8H

Thierry Ernst, fondator „Fromage fabricat în Moldova”:

„Eu am fost prima dată în Moldova în 1993 pentru ajutor umanitar de Crăciun, am mers la Sudul Moldovei, la Gura Galbenei. Eu m-am îndrăgostit foarte repede de Moldova care are o ambianță tradițională foarte frumoasă. După care am revenit anul următor tot pentru a oferi ajutor umanitar și am început să mă întorc în Moldova în fiecare an. În Moldova este totul pentru a produce cașcaval, casa cu beci - condiții ideale. Noi nu am avut mari dificultăți când am început această activitate.”

Sursă foto:https://bit.ly/3dJjxQX

Lilia Surdu, fondatoarea „MOVE”:

„Pentru a scoate un produs pe lan internațional  este necesară foarte multă muncă. Și nu este rezultatul a unei singure vizite la o expoziție sau a unui singur e-mail trimis către potențiali cumpărători. Este o muncă complexă, despre care, probabil, nici nu îmi dădeam seama cât de complexă va fi.”

Sursă foto:https://bit.ly/3m579gZ

Valentina Al Safdi, fondatoarea „Studio Safadi”:

„Am pus întotdeauna accent pe calitate. Nu conta cât lucram, cât de mult dura, importantă era calitatea. Îmi fac lucru în așa fel ca să îmi placă mie, dacă îmi place mie cu siguranță va place și clientului, pentru că lucrez foarte mult cu diferite tipuri de fețe și structuri de păr, și mă orientez pentru a găsi ceva potrivit, abordez individual pe fiecare persoană.”

Virginia Bejenaru, fondatoarea „Fragon Art”:

„Vreau ca oamenii să iubească și să aprecieze pictura, trăind în secolul XXI, aș vrea ca oamenii să nu aibă doar picturi pe pereții din casă, dar și pe hainele lor. Ideea de la care am pornit mini-afacerea a fost ca oamenii să poarte picturile cu ei.”

 

Acest material a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală” implementat de Internews cu suportul Suediei. 

Reporter: Vlada Popsuico

Imagini video: Alexei Gurduza


DESCOPERIŢI MAI MULTE LA

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.