Prima pagină / Oameni / Sport  /  Judo – cel mai bun prieten al Marinei Bivol

Judo – cel mai bun prieten al Marinei Bivol imprimare

17.09.2014  

Marina Bivol are 17 ani și este elevă la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” din satul Olișcani, raionul Șoldănești. De un an Marina are o pasiune aparte pentru judo și deja se poate mândri cu performanțe frumoase la mai multe competiții naționale. Acest sport „mi-a devenit un prieten fidel, sper că e pentru toată viața”, spune Marina.

Votează: 5.0/5 (1 Vot )

Chiar dacă a ales să facă judo de bună voie, Marina nu a scăpat de moment dificile. Nu a făcut pauze și nu a renunțat, asta și datorită profesorului ei. „Am parte de un antrenor extraordinar care mereu mă susține și se bucură pentru succesele mele, făcându-mă să muncesc zi de zi, dublu sau triplu”, afrimă tânăra. 

Marina își amintește cu emoții de primii pași în lumea sportului: „Prima dată am avut o competiție la Soroca. Aveam o lună de când mă antrenam, dar am obținut locul trei. Asta m-a încurajat. Uneori obosesc, dar orice ar fi nu mă las, lupt până la capăt. Pentru mine judo este un prieten. Iubesc acest sport și îmi place să lupt, să câștig, să-mi bucur părinții cu succesele mele”, a spus cu mândrie Marina Bivol.

La începutul acestei toamne, tânăra a împlinit un an de când se ocupă cu judo. Se mândrește cu 8 câștiguri și doar două înfrângeri. Are trei diplome de locul trei, obținute la competițiile de la Soroca, trei diplome obținute la Șoldănești cu locul întîi. La greutatea de 60 kg, tânăra are două medalii pentru locul doi. Marina Bivol a mai luptat la Sângerei și la Campionatul Sportiv de la Chișinău, ocupând locul trei.     

După ce va absolvi liceul din Șoldănești, Marina dorește să practice judo la Universitatea de Sport din Chișinău și să devină un adevărat profesionist în domeniu.

Andrei Bordian

Marina Bivol Marina Bivol Marina Bivol
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.