Prima pagină / Oameni / Sport  /  (Video, foto) Moldoveanul Viorel Ețko, campion al Scoției la lupte libere, a revenit acasă să-și felicite antrenorul

(Video, foto) Moldoveanul Viorel Ețko, campion al Scoției la lupte libere, a revenit acasă să-și felicite antrenorul imprimare

16.10.2014  

Viorel Ețko e tânărul moldovean care a obținut medalia de bronz la Campionatul de lupte libere din Scoția, după ce această țară nu a fost premiată 20 de ani la acest campionat.

Votează: 5.0/5 (4 Voturi )

Viorel Ețko a devenit recent campion al Scoției la lupte libere și a revenit în aceste zile la Călărași ca să-și felicite antrenorul cu ocazia zilei de naștere.

„Scopul revenirii mele acasă este de a sărbători încă o dată succesul meu împreună cu familia, prietenii, dar și cu antrenorul și profesorul meu de sport, Constantin Cobîleanu”, mărturisește Viorel Ețko.

Viorel Ețko

 „Mă bucur de mulți discipoli care au trecut prin Școala de lupte din Călărași, dar îndeosebi cu Viorel. Eu îl prețuiesc, în primul rând, ca luptător când sunt în sală cu el, dar în afară eu îl prețuiesc ca pe o personalitate deosebită. De ce? Pentru că să faci sport este una, dar să fii și în viață o persoană educată, cu care să ai despre ce vorbi, asta-i cu totul altceva! Îl știu de mic copil, de când l-am luat la școală, aici, la Călărași, dintr-un sătuc de peste deal, din Gorodiște. Micuț, fraged, dar cu caracter și cu ambiție sănătoasă”, menționează Constantin Cobâleanu, primul antrenor și profesor de sport a lui Viorel Ețko.

Viorel Ețko

„Acum 2 luni și jumătate, la Glasgow, în Scoția, au avut loc Jocurile Commonwealth, la care au participat 70 de țări ori teritorii a fostului Regat Britanic. Am participat ca sportiv și mă mândresc că sunt primul luptător scoțian, care a dobândit o medalie de bronz, după 20 de ani. Sigur fără inspirația și ajutorul, ori îndemnarea lui Constantin Cobâleanu, nu eram să câștig”, exclamă sportivul.

Viorel Ețko

„Să iai o medalie pe care a luat-o Viorel recent, din vreo 70 de țări care au participat, asta-i o muncă de ani de zile”, adaugă antrenorul.

Viorel Ețko Viorel Ețko Viorel Ețko Viorel Ețko Viorel Ețko Viorel Ețko
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.