Prima pagină / Oameni / Sport  /  Îndrăgostit de sport de la șase ani: Stanislav Reniță

Îndrăgostit de sport de la șase ani: Stanislav Reniță imprimare

08.04.2016  

De la șase ani Stanislav Reniță este pasionat de sport. În prezent face parte din Clubul Lion și se ocupă cu luptele K-1. Îi place să obțină rezultate plauzibile, se bucură de frumusețea vieții, iar acolo unde aceasta este mai puțin frumoasă, el o face să fie așa cum își dorește și merge înainte.

Votează: 5.0/5 (3 Voturi )

La vârsta de 23 de ani, Stanislav Reniță se poate lăuda cu trofee de la Campionul Republican, European și Modial la K-1, iar pe 9 aprilie, Stanislav luptă pentru centura de Campion Mondial în categoria 65 kg.

- Stanislav, ce înseamnă pentru tine sportul?

- Sportul ocupă un loc central în viața mea. Atracțiunea față de sport, probabil s-a infiltrat încă de mic copil. Sunt dependent de sport. Nu-mi pot imagina viața fără această activitate deoarece, el mă caracterizează, prin el mă definesc, mă ajută să devin mai capabil și îmi permite să mă manifest la cel mai înalt nivel.

Stanislav Renita

- Când ai început să-l practici?
- Eu fac sport încă de mic copil, cred că de la șase ani. La bază a stat tatăl meu, care m-a orientat spre alegerea drumului sportiv și mereu a susținut această opțiune a mea. Inițial practicam mai multe genuri de sport: fotbal, tenis de masă, lupte libere. Mai târziu am înțeles că doresc să mă ocup cu K-1.

- De ce anume K-1?

- În 2009 am participat la o competiție internațională, unde m-am plasat pe locul, astfel am înțeles și ulterior am hotărât că anume acest gen de sport este ceea de ce am nevoie, după care am decis să merg mai departe pentru ca să obțin rezultate cât mai bune și să ajung să triumfez în acest gen de sport.

Stanislav Renita

- Care a fost prima ta luptă?
- Prima mea luptă nu a fost de genul K-1, dar a fost o luptă tak wan do - sportul pe care l-am practicat la 7-8 anișori. Țin minte această luptă, deoarece după multe antrenamente m-am clasificat pe locul II. Am plâns, fiindcă nu am obținut primul loc. Probabil acest lucru m-a motivat să merg înainte.

- Care sunt realizările tale până la acest moment?
- Am peste 100 lupte amatoare, 12 lupte profesioniste, iar la momentul am contract cu Asociația FEA, care mă promovează și îmi organizează lupte. Cele mai mare succese pentru mine sunt cele pe care le-am obținut la Campionatul Republicii, Campionatul Europei și desigur Campionatul Mondial.

Stanislav Renita

- Cât timp acorzi antrenamentelor?
- Pentru o luptă e nevoie de două luni de antrenamente. În fiecare zi am două sau trei antrenamente, fiecare a câte o oră și jumătate.

- Atunci când ești pe ring, înainte de luptă ce emoții trăiești?
- Trăiesc niște emoții nedefinite, într-o secundă îmi vin mii de gânduri, dar mă strădui să le stăpânesc. Când lupta începe, totul se normalizează, îmi știu scopul și fac tot posibil pentru ca să-l realizez.

- Care sunt persoanele care te susțin și îți sunt mereu alături?
- În primul rând familia: mama, tata și sora. Ei mereu mă susțin în ceea ce fac și-mi sunt alături. Prietenii mă încurajează, mă motivează să lupt și nu-mi lipsesc niciodată când am nevoie de ei.

Stanislav Renita

- Ce atitudini au părinții tăi față de sportul pe care îl practici?
- S-au obișnuit, întrucât mă ocup cu sportul de mic copil. Mama mea e mai sensibilă, tata mi-a mărturisit că atunci când mama vine la lupte, ia calmante. Oricum ar fi, mama este mereu alături, mă susține și mă încurajează și pentru acest lucru îi sunt foarte recunoscător.

- Ce trebuie să faci ca să fii învingător în acest gen de sport?
- Eu cred că munca este ingredientul principal. Omul este slăvit prin muncă. Talentul trebuie să fie 1%, dar munca 99%. Dacă te bazezi doar pe talent, atunci nu ajungi departe. Doar cine muncește obține rezultate frumoase și nu doar în acest gen de sport, dar și pe parcursul întregii vieţi.

- Ce calități trebuie să posede un luptător K-1?
- Un caracter puternic, o disciplină bună și credință în Dumnezeu.

Interviu realizat de Elena Baranov

Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita Stanislav Renita
 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.