Prima pagină / Oameni / Sport  /  Locul întâi în inimile noastre: Ştefan Roşca

Locul întâi în inimile noastre: Ştefan Roşca imprimare

În Moldova le depăşeşte. În străinătate le ridică sub drapelul Moldovei

05.09.2012  

Le depăşeşte în Republica Moldova. Iar în străinătate, la competiţii, le ridică, sub drapelul ţării. Sunt greutăţile din viaţa lui Ştefan Roşca, proaspătul deţinător al locului 9 la Jocurile Paralimpice de la Londra.

Tânărul moldovean de 22 de ani, Ştefan Roşca, a avut în aceste zile o evoluţie meritorie la Jocurile Paralimpice de la Londra, ediţia a 14-a, plasându-se pe locul 9 în proba de triatlon forţă.

Ştefan Roşca ocupă însă astfel primul loc în inimile noastre, pentru puterea de a fi activ şi de a se integra social.

Un film emoţionant despre extraordinarul Ştefan Roşca poate fi urmărit aici: emisiunea „Focus" cu Ştefan Roşca (partea I), (partea a II-a), (partea a III-a). Realizatori: Leonid Melnic, Mircea Surdu şi Diana Donică.

Jocurile Paralimpice de la Londra se desfăşoară între 29 august şi 9 septembrie 2012, la Londra, Republica Moldova fiind reprezentată de doi sportivi: Ştefan Roşca şi Larisa Marinenkova.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.