Prima pagină / Oameni / Sport  /  Tinerii fac performanță în sport! Nina Capațina a obținut medalia de argint la Festivalul Olimpic European de la Baku

Tinerii fac performanță în sport! Nina Capațina a obținut medalia de argint la Festivalul Olimpic European de la Baku imprimare

25.07.2019  

Tânăra atletă Nina Capaţina a cucerit medalia de argint în finala concursului de aruncare a greutăţii al Festivalului Olimpic al Tineretului European, găzduit de capitala azeră Baku. Probele atletice din cadrul Festivalului se desfăşoară în perioada 22-27 iulie.

În competiţiile de calificare, care au avut loc cu o zi înainte, Nina s-a plasat a treia cu rezultatul de 16,67m. În finală moldoveanca a aruncat greutatea la marca 17,16m, reuşind s-o lase în urmă pe reprezentanta Germaniei Pruefer Sina (16,84m), dar fiind devansată de atleta din Turcia Akyol Pinar (17,88m).

Menţionăm că, în finalele Festivalului au răzbătut şi alte atlete din Republica Moldova: Garaeva Iana, 400m/g, şi Dabija Iuliana, triplusalt. Finalele la probele lor vor avea loc pe 25 şi 26 iulie, respectiv.

Nina Capaţina este una dintre atletele promiţătoare din ţara noastră. Anul trecut ea a câştigat argintul european la campionatul U18 din Gyor (Ungaria), iar ulterior la Jocurile Olimpice ale Juniorilor din Buenos Aires (Argentina) s-a plasat pe locul 4, la aceeaşi probă.

 

Sursa

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.