Prima pagină / Oameni / Sport  /  Dinu Guțu, cercetătorul fenomenului ultras | Video & foto

Dinu Guțu, cercetătorul fenomenului ultras | Video & foto imprimare

26.01.2013  

Le-a studiat comportamentul si spune ca este nevoie de ei, chiar dacă mulți îi privesc ca pe un rău în societate. Este vorba de ultrași și despre Dinu Gutu, tânărul doctorand în antropologie și grupuri radicale ale galeriilor de fotbal.

Dinu Guțu  este doctorand în antropologie și ultras, iar subiectele sale de cercetare sunt: comunități, neo-triburi și subculturi, teoria revoluțiilor, teoria consumatorului etc.

Dinu este absolvent de Științe Politice, în prezent doctorand în antropologie la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din București (coordonator Vintilă Mihăilescu).

În fenomentul ultras Dinu Guțu vede un aspect pozitiv, care îș are originea în spațiul cultural al fostului imperiu roman, într-o manifestare mai degrabă de violență simbolică.

Dinu Guțu este autorul cărții ”Revolutia Ultrașilor” (editura Cartier, 2012).

 

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.