Prima pagină / Oameni / Sport  /  Un moldovean, vicecampion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian: Alexei Strechie

Un moldovean, vicecampion mondial la Jiu-Jitsu Brazilian: Alexei Strechie imprimare

Primul titlu de acest gen la un asemenea campionat mondial

15.04.2013  

Luptătorul moldovean Alexei Strechie de la clubul BJJ Athletic Chișinău s-a calificat în finala celui mai prestigios campionat mondial de Jiu-Jitsu Brazilian „Abu-Dhabi Jiu-Jitsu World Pro 2013”, obținând medalia de argint.

Votează: 4.3/5 (4 Voturi )

Titlul obţinut de Alexei Strechie la campionatul mondial, desfăşurat la Abu-Dhabi, Emiratele Arabe Unite, este o performanță unică pentru această disciplină sportivă, fiind pentru prima dată în istorie când tricolorul Republicii Moldova ajunge pe podiumul de premiere al acestui eveniment.

Moldoveanul Alexei Strechie a evoluat în categoria de până la 88 de kilograme, disputând în total patru meciuri și întâlnindu-se în finală cu un reprezentant al Emiratelor Arabe Unite, Ruslan Magomedov, originar din regiunea rusă Daghestan.

Tradiția organizării celui mai mare campionat mondial de Jiu-Jitsu Brazilian „Abu-Dhabi World Pro” a apărut acum cinci ani la inițiativa Comandantului Suprem al Armatei UAE, Sheik-ul Mohamed Bin Zayed Al Nahyan. La această ediţie au participat peste 750 de luptători de BJJ din 50 țări, fondul total de premiere ridicându-se la 400 mii dolari SUA şi două mașini de lux, un Range Rover și un Jaguar din 2013.

 

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.