Prima pagină  /  Nota editorului

Nota editorului

Toate acestea împreună ne dau energia de a face lucruri, uneori, simple, alteori, extraordinare, cu încrederea că faptele bune pot fi molipsitoare.

Într-o definiţie clasică, o ştire nu este atunci când un câine muşcă un om, ci atunci când un om muşcă un câine. Şi acum poate e timpul să mergem mai departe şi să spunem că ştirea pozitivă este atunci când un om salvează un câine sau un câine salvează un om. Şi în această istorie contează cel mai mult acţiunea.

Acestea sunt știrile pozitive despre lumea din jur care ne poate inspira la fapte bune: sunt subiecte despre oameni, lucruri, locuri și evenimente pozitive. Toate acestea împreună ne dau energia de a face lucruri, uneori, simple, alteori, extraordinare, cu încrederea că faptele bune pot fi molipsitoare.  

Într-o definiție clasică, o știre nu este atunci când un câine mușcă un om, ci atunci când un om mușcă un câine. Și acum poate e timpul să mergem mai departe și să spunem că știrea pozitivă este atunci când un om salvează un câine sau un câine salvează un om. Și în această istorie contează cel mai mult acțiunea.

Sunt atâtea povești adevărate de spus și atâtea experiențe de relatat despre oameni care își fac munca cu pasiune şi credem că anume aici, pe Știripozitive.eu, este locul potrivit pentru a le comunica celorlalți.

Și putem reuși mai departe împreună, sugerându-ne și alte nume, situații, expediindu-ne imagini și vorbindu-le și altora că știrile pozitive există și că ele pot inspira nu doar alte vești bune, ci și alte fapte bune.

Am lansat ideea știrilor pozitive, având sprijinul unor oameni care se numesc Fundația Est-Europeană, și putem merge repede mai departe atunci când ne veți ajuta să împărtășiți subiectele cu instrumentele de aici de Bookmark & Share.

 

EEF  Ambasada Suediei  Danida   

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu suportul Fundaţiei Est-Europene. În prezent, portalul Stiripozitive.eu este realizat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.  

Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia: Codul deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, art. 2.4.