print
Irina Rusu, design grafic vs blogging
30.05.2017
1677

Autoarea blogului Coffentropy.comIrina Rusu, a povestit în interviul pentru Stiripozitive.eu despre pasiunea sa pentru design grafic și ilustrație digitală.

- De când a început pasiune ta pentru design grafic și ilustrații?

- Tot timpul mi-a plăcut să desenez. Niciodată nu m-am gândit că aș putea face asta la modul serios. Sigur, designul grafic este diferit de ilustrație, ca și concept, deși au tangențe sau chiar suprapuneri.

vbr f

- Irina, de ce elemente ții cont pentru realizarea unei anumite lucrări?

- Pornesc de la ideea sau mesajul care trebuie transmis prin intermediul unei lucrări. Fie că este vorba despre un logo, ilustrație sau copertă de carte, toate elementele trebuie să aibă un scop și un sens. În plus, părerea clientului cu care lucrezi este importantă, chiar dacă îți dezvolți un stil, lucrând cu oamenii te adaptezi și după nevoile lor.

- Mai ești și bloggeriță, cum s-ar combina aceste două elemente, design grafic și blogging?

- Coffentropy a fost un prim pas în ceea ce ține de ilustrația digitală. Blogul meu, fiind unul de lifestyle, îmi oferă libertatea de a aborda diverse tematici. Prin intermediul lui am învățat să fac și fotografie de produs. În plus, am cunoscut oameni creativi absolut minunați, pe care nu cred că i-aș fi întâlnit în alte circumstanțe.

vrghjklșț

- Ce instrumente folosești pentru design grafic?

- Am început cu Sketchbook de la Autodesk, care este o aplicație foarte simplistă. Ulterior am trecut la Photoshop și Illustrator. Folosesc o tablet grafică Wacom și un apparat foto Nikon D5500 pentru foto și video. Îmi place să combin fotografia sau video cu ilustrația.

vghjkolp

- E nevoie de studii sau e o pasiune ce se învață se sine stătător?

- Eu învăț singură (oarecum). Cred că este mai dificil, nu și imposibil. Trăim într-o perioadă fascinantă din punct de vedere al posibilităților de învățare. Până și youtube, care este o platformă gratuită conține sute și mii de tutoriale pas cu pas de care este păcat să nu profităm. Un alt site cu o mulțime de cursuri online, care mă ajută mult este Skillshare. Cred că școala îți oferă o direcție și te ajută să pui bazele în orice domeniu. Nu este neglijabilă, însă nici obligatorie, din punctul meu de vedere.

vrbthjkio

- Ești câștigătoarea concursului organizat de „HaiBun” - „Coperte alternative pentru VINILUL lui Igor Guzun”. Care a fost reacția ta când ai auzit că lucrarea ta minimalistă a fost aleasă câștigătoare?

- Eram în vacanță atunci și am deschis telefonul doar seara, târziu. Am văzut o mulțime de mesaje de felicitare în inboxul de pe Instagram pentru că fetele de la „HaiBun” au filmat câteva porțiuni din eveniment pe Insta Stories. M-am bucurat, normal. A fost o confirmare că nu sunt singura care apreciază simplitatea.

cfgh

- Ai lansat de curând și „Urban Tale” cu o primă colecție cu tematica dragostei. Ce reprezintă mai exact acest concept și cu ce scop este realizat?

- „Urban Tale” este un proiect care sper să prindă cât mai mult curaj. Căutam cărți poștale cu mesaje mai funny în limba română și mi-am dat seama că nu prea sunt. Aveam câteva idei pentru colecția de Februarie și am zis că pot să încerc. A fost o experiență frumoasă pentru că mesajele au fost primite cu căldură și mintea deschisă. Acum sunt la cea de-a doua colecție cu tematica absolvirii.

gvhjk

- Ce ai recomanda celor care fac design grafic?

- Multă răbdare și perseverență ... acestea sunt elementele pentru orice job/ meserie. Căi simple nu cred că există.

vghjk

Cristina Zeamă

Sursă foto: coffentropy.com

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.