print
Roman Talpă, originar din Republica Moldova, premiat la Festivalul Internațional „Sanremo Senior”
05.11.2019
2603

  Deși a fost pentru prima dată când Moldova a participat, conaționalul nostru s-a clasat pe locul patru, ceea este foarte important, deoarece concurenții au avut pregătire profesională și experiență.

  Roman  Talpă, cu numele scenic – Romeo,  are 37 de ani și s-a născut în orașul Bender, dar de la o vârstă fragedă  s-a mutat cu părinții în comuna Bubuieci, lângă Chișinău. A absolvit școala din localitate, apoi școala profesională din Dănceni, ca mai apoi să finiseze Colegiul Industrial și de Construcții din Chișinău. La moment activează în domeniul instalațiilor inginerești, dar are o pasiune aparte pentru muzică; îi place să compună și respectiv să interpreteze piese de estradă.

  De mic copil a cântat în corul școlii gimnaziale din Bubuieci, a jucat teatru în perioada studenției, iar ulterior a activat în calitate de actor în cadrul Teatrului  Armatei Naționale, condus de regizorul Victor Ignat. Primele sale poezii le-a compus când epe când avea 8 ani, fiind publicate în publicația ,, Florile dalbe".

   Din 2012 locuiește în orașul Padova,  Italia, unde este stability împreună cu familia sa. Participă la aproape toate evenimentele culturale desfășurate în cadrul comunității  moldovenilor din  Padova și  totodată evoluează în cadrul evenimentelor private ale conaționalilor noștri stabiliți cu traiul în Italia.

  La momentul actual, pe lângă piesele în limba română, mai are și 3 piese în limba italiană. Colaborează cu compozitorul Anatol Lupu, textiera Ana Iacub, Sandu Gorgos, Valentin Schircă și Svetlana Sârbu.

  De menționat că, Ambasada Republicii Moldova în Italia i-a oferit lui Roman Talpă diploma pentru merite în dezvoltarea și promovarea culturii noastre peste hotarele țării.

               

 Aliona Purci

 

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.