print
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Asociația Obștească „SOS Autism”
03.05.2017
4732
Asociația Obștească „SOS Autism” are mai multe misiuni, printre cele mai importante sunt:
• Abilitarea copiilor cu autism;
• Incluziunea copiilor cu autism;
• Organizarea și participarea la seminare, întruniri, conferințe, lecții etc. în vederea soluționării problemelor ce țin de autism;
• Reprezentarea și apărarea drepturilor persoanelor cu tulburări din spectrul autist;
• Sprijinul familiilor acestora;
• Crearea unui mediu majoritar tolerant și disponibil pentru acceptarea și ajutarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist.
SOS Autism 2017

„Când am venit aici, de la prima ședință am văzut că asta este ceea ce trebuie, pentru că eu am asistat la prima ședință și am văzut cum copilul meu începe să învețe, este curios, interesat și el nu vrea să se ridice de la masă. Era foarte dornic de a cunoaște, de a comunica, până în acel moment nu i s-a găsit cheița. Terapia ABA este cea care știe cum să-i întoarcă către noi”, spune Olga Guzun, PR Manager, părinte.

SOS Autism 2017

Copiii cu autism au nevoie de multă atenţie, răbdare, încurajare, iar specialiştii de la Asociația Obștească „SOS Autism” le oferă aceste lucruri.

„Fiecare copil petrece în fiecare zi câte două ore de terapie. Copiii au un program individual bine stabilit, unde învață abilitățile specifice pentru ei, ceea ce nu cunosc”, zice Mariana Drug, administratoarea Asociației Obștești „SOS Autism”.

SOS Autism 2017

Din păcate în Republica Moldova există doar două Centre care oferă servicii copiilor cu autism și părinților acestora.

SOS Autism 2017

„Succesul nu a părut imediat. A trecut foarte mult timp până am obținut rezultat. Copilul nostru ne-a uimit în luna decembrie a anului trecut când a început să numere până la zece”, povestește Diana, părinte.

SOS Autism 2017

Prin intermediul Fundației Est-Europene, „SOS Autism” a reușit să elaboreze un ghid pentru cadrele didactice în care s-au enumerat niște trucuri, niște metode bazate pe terapia ABA care le-ar ușura în primul rând munca profesorilor și ar facilita procesul de incluziune a copiilor cu autism în clasele de masă.

SOS Autism 2017

Pentru mai multă informațue, accesați autismmoldova.md.

Reporter: Xenia Chirilov
Video: Alexei Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.