print
„Fiecare pagină din cartea „GET MAD” a fost trăită”: Victoria Dunford, moldoveanca decorată de Regina Marii Britanii
26.10.2017
1601

- Despre ce este această carte „GET MAD!", dragă Victoria? Primii cititori au mărturisit că este o carte despre dragoste și determinare și despre reușită. Ce spune autoarea: despre ce este totuși cartea? Ce alte ecouri au ajuns între timp la tine?

- În carte sunt descrise nu doar reușitele, dar și eșecurile, și greșelile făcute pe parcurs, însă doar toate, combinate cu munca și perseverența, pot duce la succes.

De fapt, am scris cartea „GET MAD" în puținul timp pe care l-am avut disponibil în ultimii ani, cu scopul de a oferi inspirație pentru cei care au părăsit țările de baștina, însă inima le rămâne acolo. Deși este bazata pe puntea/relația pe care am reușit să o construiesc între Anglia și Moldova, ideea poate fi replicată între alte țări, spre exemplu, Italia și Moldova sau Anglia - Albania etc.

Multe întrebări vin de la cetățenii care doresc să se implice: „De unde ai început?", „Cum ai reușit?" și de multe ori timpul nu îți permite sau în clipa ceea nu poți să îți aduci aminte de toate ca să dai sfaturi. Și uite aici sunt toate răspunsurile în viziunea mea.

Fiecare pagină din carte a fost trăită de mine și de cei implicați în MAD-Aid

Iar ecoul principal pe care aș dori să îl transmit este că oricine poate să ajungă de la Mihăileni la Palat, și nu doar.

- O carte poate ajuta oamenii în mai multe feluri. Aducându-le plăcerea lecturii, determinându-i să-și pună întrebări sau chiar încurajându-i să facă ceva. Primele exemplare ale cărții tale au fost vândute la licitație în cadrul Galei de caritate „Once Upon a Time", de pe 14 octombrie. Ce urmează?

- Da, e adevărat că prima carte la licitație s-a vândut cu 250 de lire, ceea ce a fost uimitor pentru toți.

Urmează să facem o lansare în Marea Britanie în următoarele luni și vom încerca să promovăm cartea cum vom reuși. Banii adunați din vânzări ne vor ajuta să continuăm proiectele de caritate ale asociației.

Și totuși sper să facem și traducerea în română.

- Și dacă suntem îndemnați tot mai des de mediul online să ne amintim de „momentul acela când...", când a fost momentul acela - dacă a fost? - în care ai înțeles, așa cum sugerează cartea, că SE POATE? În legătură cu Centrul „Phoenix" pentru copii cu dizabilități din Moldova și cu alte proiecte pe care le însuflețești și pentru care muncești.

- Momentul acela când am înțeles că se poate a fost de fapt nu online, ci un moment trăit de mine și John (soțul) în realitate, atunci când am realizat că un scaun rulant a schimbat soarta unui copil.

Atunci ne-am dat seama că se poate, și nu e necesar să schimbam toată Moldova, însă un destin, o soartă, o familie...

Citat din cartea „GET MAD" de Victoria Dunford:

 John stopped and took my hand and said: 'Victoria, it's hard, but we have choices. Many of them don't! So let's not stop, not as long as we can help someone!'

'Confused' didn't begin to describe my feelings, our feelings.

That visit gave us perspective. We didn't have to save Moldova. We had to save Alexandru, and the next Alexandru, and the next. And each Alexandru we saved, represented a family whose life was, in ways large and small, lifted from despair.

Igor Guzun

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.