print
Exerciţiu de imaginaţie: Moldova la fel de bună ca Singapore
16.06.2017
5215

Exercițiu de imaginație. Oare cum ar fi dacă în povestea Oxanei Traci-Banaruc – „Singapore – o ţară în care ştirile sunt doar pozitive!” – împărtășită pe Stiripozitive.eu săptămâna trecută, am înlocuit cuvântul „Singapore” cu „Moldova”. Iată povestea.

În Moldova toate butoanele funcționează! 

 „Am rămas şocată în primele zile când am venit în Moldova. Butonul de la unul din lifturile blocului în care locuiam se defectase. Nu a durat nici măcar o ora până la sosirea tehnicianului care a reparat butonul. Pentru că aici fiecare buton trebuie să funcționeze”.


Când am ajuns în Moldova, primul lucru care ne-a impresionat a fost Aeroportul Internaţional Chişinău. Al cincilea an consecutive este considerat cel mai bun aeroport din lume. Este o carte de vizită a ţării. Este atât de bine organizat, încât nu vei aştepta niciodată mai mult de cinci minute pentru procedurile de verificare, în ciuda faptului că este şi unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume

„În Moldova o vizită la medic îţi ia nu mai mult de 15 minute în Moldova. Centre medicale sunt peste tot. Fiecare complex locativ are cel puțin un centru medical”.

„Aș face un album întreg de imagini cu modele de terenuri de joacă pentru copii din Moldova pentru a le oferi ca exemplu primarilor din Singapore. Sunt atât de colorare şi atractive, în special îmi place ideea de a combina terenul de joacă cu spațiile de practicat sportul pentru adulți. În timp ce copiii se joacă, părinții pot pedala pe bicicletă ori pot face abdomene”.

„În Moldova există o singură problema - are prea puțin spațiu și prea mulți doritori de a trai aici. În rest, situațiile nu ajung să fie o problemă, autoritățile reacționează rapid. Știrile sunt o plăcere, vei auzi despre noile planuri, despre succesele localnicilor, despre ce nou s-a mai făcut pentru a îmbunătăți viața cetățenilor. În fond, majoritatea știrilor din Moldova sunt pozitive!”

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.