print
Ciclist, apicultor, magistru în drept şi lector universitar. Vasile Fotescu este bărbatul care își trăiește viața la maxim
04.04.2018
3593713

Al 94-lea protagonist, Vasile Fotescu la Clubul „Impresii din viaţă şi cărţi” şi-a împărtăşit experienţa de viaţă, atât de tânără şi bogată în evenimente şi emoţii. 

Adoră provocarile şi mişcarea în aer liber şi acceptă fără rezerve orice invitaţie la aventura. A cutreierat, împreuna cu colegii săi ciclisti, Romania şi Moldova în lung şi în lat, descoperind locuri şi peisaje de poveste, care îl inspiră şi din care îşi reîncarcă mereu, imaginar, bateriile. 

Vasile Fotescu este magistru în drept, avocat, lector universitar, pedagog în a patra generaţie, apicultor, ciclist, cantautor, poet, redactor, activist civic, fiecare dintre aceste activităţi îi pot garanta longevitatea.

Protagonistul este cel care a donat Bibliotecii Municipale B. P. Hasdeu o bicicletă roşie cu un motoraş care încarcă orice telefon mobil atunci cand pedalezi. 

„Se zice, că pentru cei născuţi pe 5 aprilie, cea mai potrivită meserie este cea, care le garantează longevitatea, or, ei sunt longevivi... Cu o mare capacitate de memorare, cu multă dedicaţie şi atitudine, Vasile este potrivit, practic, pentru orice carieră, care presupune angajament intelectual. Îşi adoră familia, soţia Irina şi cei doi copilaşi. Este creativ, talentat, original, cu vederi largi despre viaţă şi societate, mereu gata să exploreze noul şi să cuprindă necuprinsul.”, a spus Galina Codreanu.   

La întâlnire au fost prezenţi moderatoarea Galina Codreanu, artistă a poporului Paulina Zavtoni, scriitoarea Renata Verejanu, cântăreţul Gheorghe Cibotaru, scriitorul Iurie Plăcintă, pictorul Ion Jabinschi, cântăreaţa Rodica Druţă, Anatolie Prohniţchi, Ana Pagur dar şi studenţii acestuia de la facultate.

„Am participat la o activitate foarte interesantă a Clubului Impresii din viață și cărți, a cărui protagonist a fost Vasile Fotescu. Lume deosebită, povestiri interesante, poezii frumoase recitate cu inimă și suflet, cântece interpretate de oameni talentați.” a spus Alexandru Plăcintă.  

Merge pe bicicleta ca un sportiv de performanţă, având o colecţie de biciclete aproximativ 100 la număr.

„Încet ajungi să cucereşti înălţimi la care ai putut doar să te gândesti altădată, doar trebuie să doreşti ceva şi acolo ajungi... Bunelului Gheoghe îi datorez totul, ca astăzi el a plecat dintre noi, dar veghează asupra noastră de sus. Mulţumesc celor prezenţi şi sunt mândru de ceea ce fac, am făcut şi de ceea ce planific în viitor. ” a spus Vasile Fotescu.

 

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.