print
O expoziţie de cărţi, monografii şi albume a fost vernisată la Biblioteca Naţională a Moldovei
16.01.2018
2004

Patrimoniul cultural constituie una dintre cele mai reprezentative file din moștenirea omenirii, studierea și protecția cărora a devenit o normă obligatorie a fiecărei țări.

Anul 2018 a fost desemnat-prin Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și Consiliului - Anul European al Patrimoniului Cultural. Principalele obiective sunt de a încuraja valorificarea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a conștientiza și sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.

La eveniment au participat personalități care au contribuit la elaborarea Registrului Național al Patrimoniului Cultural Imaterial și înregistrarea elementelor din patrimoniul cultural în Registrul UNESCO.

Fiind un stat european, Republica Moldova deține un patrimoniu deosebit de bogat.  Astfel, șefa secției arhive de folclor din cadrul Bibliotecii Naționale, Veronica Bantaș spune că este de datoria noastră să atragem atenția asupra posibilităților oferite de patrimoniul nostru cultural, precum și asupra provocărilor cu care acesta se confruntă, să contribuim la declanșarea unei schimbări reale în modul în care apreciem și protejăm patrimoniul nostru.

Menționăm că expoziția conține cărți, albume, monografii din colecțiile Bibliotecii Naționale, inclusiv din colecția „Carte veche și rară" iar cei interesați sunt așteptați să o examineze cu atenție la fața locului.

 

Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.