print
(Foto) Cei mai curajoși tineri poeți și-au dat întâlnire la Poetry Slam, un eveniment organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei
22.03.2018
241

Evenimentul a avut loc pe 21 martie în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Doritorii de a participa la acest concurs au fost 11 persoane, aceştia înregistrându-se prealabil în baza unor criterii, așa precum: vârsta cuprinsă între 15 - 18 ani; s-au acceptat doar lucrări proprii; pentru fiecare rundă s-a acceptat doar câte o singură lucrare, etc.

 „Noi am pregătit premii pentru tinerii participanții, pentru a-i motiva să continue în a scrie poezii. În cele două runde, participanții înscriși vor evolua cu câte două creații proprii. Sperăm în așa mod, ca adolescenții să atragă atenție propriilor forțe, idei și fiecare nouă ediție să atragem câți mai mulți oameni talentați.”, a spus organizatoarea Anastasia Palii.

Câștigătoarea ediției din acest an a devenit Xenia Chitoroagă ne-a mărturisit că scrie poezii de aproape un an de zile, chiar dacă simțea că acestea nu sunt atât de bune precum și-ar dori alții.

„Scrierea este cea mai ușoară formă de a manifesta stările mele interioare, asta mă scapă de foarte multe stări negative și plus la asta, și mă relaxează. Nu scriu atât pentru mine cât pentru oameni, vreau să mă fac înțeleasă. Eram foarte indecisă dacă să particip, dar am înțeles că s-a meritat.”, a menționat Xenia.

Pe locul trei s-a clasat Artur Cojocaru iar locul doi a fost luat de către Iulia Iaroslavschi!  

Poetry Slam este o competiție ce se adresează amatorilor de poezie care vor să-și recite public propriile textele într-o atmosferă informală. Publicul prezent își asumă rolul de juriu, fiind cel care numește câștigătorul, de aceea este încurajat sa fie participativ.

Poetry Slam se află la cea de-a IV-a ediție. Începutul acesteia fiind încă în anul 2016, datorită suportului oferit de Centrul Cultural German AKZENTE în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”. 


Reporter: Tatiana Munteanu

Imagini: Alex Gurduza

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.