print
(Foto) Peste 15 tipuri de costume populare de pe teritoriul Republicii Moldova sunt expuse în cadrul unui centru comercial din capitală
14.06.2018
576

Pe 5 iunie la deschiderea expoziției în haine cu elemente tradiționale, cei care au fost prezenţi au avut posibilitatea să participe la tombola organizată, în urma căreia a fost pusă la bătaie o valiză tocmai bună pentru o vacanță mult așteptată.  

Vernisajul expoziției, în prima zi, a fost însoțit de un program distractiv și de un fourchette. 

Expoziția reuneşte aproximativ peste 15 tipuri de costume populare de pe teritoriul Republicii Moldova, acestea fiind expuse pe manechine, astfel pun în valoare statutul costumului popular ca obiect de patrimoniu național, expus azi în muzee și servind drept sursă de inspirație pentru creația vestimentară a unor celebre case de modă. 

Exponatele, cu certitudine, încântă ochiul fiecărui om prin diversitate, frumuseţe, măiestrie şi dificultatea execuţiei modelelor. 

Doritorii le pot admira la parterul mall-ului, într-un cadru rustic, în care nu lipsesc căruța, mașina de țesut, prosoape, covoare țesute, baloții de paie, Casa Mare improvizată și elementele reprezentative din ograda țărănească. 

Menţionăm că pe parcursul celor 10 zile, vizitatorii au ocazia să vadă cum se îmbrăcau strămoșii noștri, care era specificul straielor tradiționale în diferite zone ale țării și ce fel de obiecte foloseau țăranii în viața de zi cu zi. 

Album foto mai jos!

 

Foto: Alex Gurduza

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.