print
Aur, argint și bronz la powerlifting și strongman în coleția sportivului Sergiu Mârzenco
25.02.2016
9059

Sergiu Mârzenco e pasionat de sport încă de la șapte ani. La început a fost șahul, în adolescență a practicat voleiul, iar mai târziu a început să se ocupe cu powerlifting, însă nu s-a oprit doar la acest gen de sport.

Sergiu

„Totul a început în curtea casei, am fost invitat de un prieten să facem exerciții, să mai tragem de haltere şi gantere, doream să fim în formă pentru a fi pe plac fetelor. Obișnuiam să fac aceleaşi exerciţii, genoflexiuni şi îndreptări, pentru mine era ceva obişnuit, însă doar la competiții am realizat că fac ceva extraordinar”, povestește Sergiu. 

În anul 2007, el a participat la prima competiție sportivă din viața sa: „Campionatul universitar la powerlifting”, unde a câștigat primul loc.

Sergiu

În anul 2010 Sergiu Mârzenco a adus Republicii Moldova medalia de aur de la campionatul mondial la powerlifting, competiția a avut loc la Moscova.

Sportivul a participat la zeci de competiții naționale, europene și mondiale și de la toate s-a întors cu medalii de aur, argint sau bronz.

În powerlifting sunt trei probe limitate de multe reguli, în strongman ridici ce vrei şi cum vrei, ceea ce l-a captivat și l-a motivat pe Sergiu să înceapă să practice acest sport. Pe parcursul câtorva ani, el a reușit să meargă la competiții naționale, europene și mondiale la powerlifting.

Sergiu

„Din multe motive am fost nevoit să plec din ţară pentru a putea „umfla” cel mai principal „muşchi”, portmoneul, adică a face bani”.

Din păcate Sergiu nu a putut lua cu el echipamentul sau sala de antrenament, astfel făcea sport în parcuri. Într-o zi și-a încercat puterile în armwrestling, lupta la mâini. Și aici Sergiu se poate lăuda, a fost primit în echipa Franţei „Club Bras de Fer Sportiff Velizy”, acum armwrestling fiind sportul lui de bază.

Sergiu

Sergiu

„Sportul m-a învăţat să fiu disciplinat, răbdător, să respect ce fac alţii, înţelegând ce înseamnă să te dedici meseriei preferate. Am dezvoltat încrederea în propriile forţe şi că nimic nu vine fără muncă şi străduinţă”, mărturisește Sergiu Mârzenco.

Sergiu

Sportivul ne-a spus ce trebuie să cunoască un tânăr atunci când dorește să înceapă a practica powerlifting, armwrestling, strongman sau alt gen de sport: „În primul rând să aibă cunoştinţe generale despre anatomia corpului, trebuie să se alimenteze corect, să aibă un scop bine determinat şi desigur o atitudine serioasă faţă de antrenamente”, recomandă Sergiu.

„Orice ce este practicat cu plăcere, aduce satisfacţie sufletească, o împăcare cu propiul ego şi aprecierile celor din jur”, adaugă sportivul.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.