print
Ghenadie Ababii a câștigat medalia de argint la Campionatului Național de Skandenberg din România
10.05.2017
5017

Ghenadie Ababii este unul dintre câștigătorii Campionatului de Național de Skandenberg din România ce a adus acasă medalia de argint la categoria tineret, 90 de kg, braț stâng. 

dftghj

Într-un mesaj postat pe o rețea socială, directorul L. Teoretic „Spiru Haret” Victor Ambroci l-a felicitat pe Ghenadie, fiind o mândrie pentru instituția de învățământ.

„Felicitări pentru Ghenadie Ababii, elevul clasei a XII-a din Liceul ”Spiru Haret”, deținătorul medaliei de argint la Campionatul Național de Armwrestling din România. Bravo, Ghenadie!”, a precizat Victor Ambroci.

wsegtrhyj

Cunoscând regulile de arbitraj și unele detalii pe care nu le poți percepe participând ca sportiv, Ghenadie și-a creat o viziune diferită în raport cu lupta la masă. Asta ajută sportivul să se mobilizeze și să scape de emoții.

„Este a treia oară când particip la Campionatul Național din România. Sportivii sunt foarte bine pregătiți, fiecare vine pentru a cuceri podiumul, fiecare vrea să-și demonstreze progresul acumulat timp de un an”, a spus sportivul.

Armwrestling-ul pentru Ghenadie este un sport care poate capta atenția indiferent de vârstă, gen și ocupație. Este sportul care trezește instinctul de luptător.

„Pe parcursul a trei ani, nivelul armwrestling-ului în Moldova crește considerabil, tot mai mulți sportivi se includ în cursă, asul din mânecă fiind Daniel Procopciuc, campion și vicecampion european și mondial, în spatele cortinei fiind Alexandru și Mihail Grumeza, antrenorii și ambasadorii armwrestlingului care au ridicat acest sport la cel mai înalt nivel”, a mai adăugat sportivul.

Ghenadie Ababii a mai menționat:

„Cei care au dorință și interes, trebuie să reziste durerii la ligamente și tendoane în primele săptămâni de antrenamente, fiindcă sunt sportivi cu potențial foarte mare, dar care nu rezistă durerii în timpul refacerii. Și așa cum spunea Liviu Rebreanu: „Un sportiv adevărat e un cavaler în toate manifestările vieţii”.

defgrthyujik

La campionat a fost prezent în calitate de oaspete de onoare Marcel Darie, Președinte la Federația Națională Sportivă de Armwrestling din Republica Moldova. Alături de Ghenadie au mai participat alți șapte sportivi din echipa Moldovei de Armwrestling, înregistrând un succes remarcabil  - 11 medalii de aur, două de argint și două de bronz. Campionatul a avut loc în perioada 28 – 30 aprilie 2017, localitatea Codlea, România.

Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.