print
În mâinile Sabinei Bârsan ața prinde viață
01.06.2012
13593

Suvenire şi poșete, bijuterii și obiecte de artizanat, port popular şi rochii de damă - toate sunt împletite cu iscusință de Sabina Bârsan. Toate merită a fi privite, admirate şi în dreptul fiecărui obiect îţi pui aceeaşi întrebare: „Cum a reuşit?"

Creatiile Sabinei Barsan

Iar răspunsurile pot fi mai multe. Poate că are mâini de aur. Poate că pune în ele nu doar materie primă, ci şi dăruire. Poate că, atunci când le confecţionează, se gândeşte în primul rând la oamenii şi la prietenii acestora care le vor purta sau le vor dărui altora.

O altă linie a creației Sabinei sunt și hăinuțele pentru căței. Mulți oameni zâmbesc - sceptic sau ironic - numai la ideea de a vedea un câine îmbrăcat. La urma urmei, câinele are blană, la ce i-ar mai trebui o haină să îl protejeze împotriva frigului? Un câine de curte, probabil, că nu are nevoie de îmbrăcăminte, însă un câine de la bloc cu siguranță are, spun posesorii de câini. Și dacă, iarna, după ce îmbrăcaţi o haină călduroasă, fular și mănuși, i-ați pune și câinelui pe spate ceva să îi țină de cald, prietenul Dumneavoastră patruped v-ar mulțumi.

Hainute pentru caini

O hăinuță pentru câine trebuie să fie ușor de pus și de scos, să îi îmbrace pieptul și spatele, să nu îl incomodeze la mers, să permită atașarea lesei. Toate aceste rigori sunt întrunite în creațiile Sabinei Bârsan destinate portului canin.

Sabina Birsan

„Cu simț artistic te naști, acesta vine din interior. Şi tot ce fac este cu suflet și dragoste pentru creație. Chiar dacă societatea promovează anumite tendinţe, noi, prin frumos și artă, încercăm să le impunem pe ale noastre și să redescoperim împreună cu admiratorii, creația populară, lucrul manual".

Creatiile Sabinei Barsan

„Acum am iniţiat o colaborare frumoasă cu compania „Tradiții Noi" și creăm împreună cu plăcere costume naționale, porturi populare, fețe de masă și prosoape, spune Sabina Bârsan. În cele câteva luni de expoziție permanentă la Filarmonica Naţională, creațiile noastre  au fost descoperite de foarte mulți admiratori, inclusiv din străinătate. În scurt timp, în parteneriat cu Camera de Comerț a Republicii Moldova, organizăm o expoziție a produselor noastre la Toulouse, în Franța, în perioada 23-30 iunie 2012. Așteptăm cu drag pe toți membrii diasporei să se bucure de simbolurile portului nostru național și să redescopere frumosul din Moldova".

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.