print
Dianna Buzu, tânăra care din pasiunea pentru accesorii și-a deschis propriul magazin online
11.05.2020
739

Cum este să ai un business mic în Republica Moldova? Care îi sunt provocările zilnice? Dianna Buzu ne-a povestit într-un interviu. 

- Când ți-a venit prima idee de afacere?

- Aceasta idee de a deschide o afacere a venit după ce am participat la un training organizat de Angry Business. 

- Înainte de a merge la acest training deja mă ocupam cu asta, dar era un hobby.

- Care a fost motivația pentru a începe un mic business?

- Motivația a venit atunci când mi-am dat seama că mă ocup cu lucruri care nu îmi plac, că tot ce fac nu e pentru mine. Dorinta și motivația am descoperit-o la trainingul care participasem, unde am cunoscut peste 100 de antreprenori, ei probabil mi-au aprins acel foc în mine.

- Poți descrie pe scurt în ce constă afacerea ta?

- Echipa Buzu se ocupă de accesorii pentru femei (cerceii, brățări, cercuri, ceasuri, coliere, eșarfe, agrafe etc). 

- Care au fost primii pași pentru a da start afacerii tale?

- Atunci când am început, primul pas a fost o investiție de 500 lei, mai apoi cei de la Angry Business mi-au zis că pot face din asta o afacere, s-a început cu logo, denumire, site etc. Și din octombrie 2019 există brandul Buzu.

- Care este cea mai mare satisfacție în business-ul pe care îl ai?

- Cred că cea mai mare satisfacție pe care o au mai toți antreprenorii - recenziile clienților. Este atât de plăcut când primești cuvinte de laudă, apreciere şi asta te motivează extrem de mult să fii mai bun.

- Care etapă e cea mai complicată etapă atunci când vrei să lansezi sau să menții o afacere?

- Cea mai complicată etapă ar fi începutul, pentru că concurența este foarte mare și este nevoie prin ceva să te deosebești. Trebuie să faci în așa fel încât clienții să prindă încredere în produsele tale. Ai nevoie de foarte multă publicitate, în care trebuie să investești mult.  Mi-a fost complicat atunci când nu aveam susținere din partea celor dragi, asta te de motivează foarte mult, dar totodată şi te face puternic.

- Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?

- Planuri sunt multe, deja depinde de resursele care vor fi. La moment intenționez să fac cât mai multe femei fericite, poate în curând și un show-room marca Buzu.

- Ce sfaturi ai pentru cei ce vor să-şi deschidă un mic business?

- Tot ce vreau este să vă rog și sfătui să credeți în voi, să depășiți frica de schimbare, să nu vă mai lăsați influențați de persoanele din jur. Nu asculta pe nimeni, fă tu ce crezi că e mai bine pentru tine.  Fiecare om are un vis, dar nu-i suficient să ai dorința, este nevoie de multă muncă și cât de greu nu ar fi nu ceda.

Fotografii: Arhiva personală

Parascovia Caț, stagiară 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.