print
Larisa Caragi: Copiii noștri s-au săturat să învețe de dragul învățatului! Profesorii eTwinning Plus Moldova
29.10.2018
734

 

Sunt profesoară eTwinner de 5 ani. Am în spate aproape 30 de ani de experiență în calitate de profesoară și doar în ultimii 5 ani am început să redescopăr meseria mea datorită platformei eTwinning.

 

Pe atunci, chiar era o noutate pentru învățământul din Moldova. O colaborare de așa amploare cu țările din Europa nu a mai existat. Inițial nici nu prea înțelegeam ce presupune această platformă. Am devenit parte a ei din pură curiozitate. 

 

Am început să particip la proiectele createde colegii mei din școlile europene. Elevii erau entuziasmați de noile activități. Recunosc, România îmi este mai aproape decât celelalte țări pentru că vorbim aceeași limbă și avem foarte multe în comun. Realizez proiecte care sunt legate de limba română, de cultura noastră națională, de valorile noastre și, în așa fel, câștig și în calitate de profesoară de limba și literatura română, dar și ca om.

 

Anul acesta, liceul nostru a devenit cunoscut pe plan european datorită faptului că suntem printre puținele școli care au câștigat un certificat european de calitate pentru proiectul „Acasă de Crăciun”. Acest proiect eTwinning ne-a scos în lume, să zic așa. Scopul proiectului „Acasă de Crăciun” a fost sensibilizarea copiilor și păstrarea tuturor tradițiilor de Crăciun. Pentru toți, Crăciunul este sărbătoarea familiei. De aceea, noi ne-am axat, în primul rând, pe implicarea întregii familii în activități. La final, am făcut o carte de bucate comună pentru toate școlile participante. Cartea de bucate a cuprins rețete tradiționale de Crăciun. 

 

Pentru mine a fost importantă colaborarea elevilor cu părinții, începând de la scrierea unei rețete, mai ales că este o temă și în programul de studii pentru limba română, apoi procesul gătitului și, la final, o fotografie cu bucatele și echipa care a muncit. Copiii noștri s-au săturat să învețe de dragul învățatului. De aceea, eTwinning reprezintă o colaborare frumoasă dincolo de frontiere și o descoperire a multitudinilor de posibilități oferite astăzi de tehnologiile informaționale.

 

Copiii noștri s-au săturat să învețe de dragul învățatului!

 

Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanțat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanțat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundația Est-Europeană în calitate de Agenție Națională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.