print
Svetlana Calmaţui: De când sunt eTwinner, stau mai mult pe eTwinning decât pe Facebook!
03.12.2018
2131

Svetlana Calmaţui este învățătoare de clasele primare, Liceul „Mihai Eminescu”, or. Florești.

 Sunt de 10 ani în învățătoare de clasele primare la Liceul „Mihai Eminescu” din or. Florești. Din acești zece ani, de trei ani sunt eTwinner. eTwinning este o lume în care descoperi în continuu ceva. Sincer, dacă până acum ceva timp, eram mai mult pe facebook, atunci de la o vreme stau numai pe eTwinning.

 Părinții copiilor sunt încântați de ce reușim noi să facem. Am creat un grup închis în care postează fotografiile creațiilor copiilor și părinții apreciază activitățile.

  Primul proiect cu care am avut un succes extraordinar pentru că am primit Certificat European de Calitate, a fost “Artă, Veselie, Armonie și Prietenie”. L-am făcut cu elevii din clasa I. Tot ce am scris în proiect, am inclus în programul școlar pentru educația plastică. Elevii au aflat ce înseamnă cubism, impresionism, expresionism.

  În proiectele eTwinning, copiii fac lucrurile natural, fără să fie obligați sau impuși de cineva, ei pot genera idei. Sunt motivați să se implice atunci când știu că același lucru îl fac și alți copii, din alte școli.

  Pe viitor îmi doresc să depășesc bariera lingvistică și să dezvolt proiecte cu școli din alte țări. Cred că voi reuși cu ajutorul colegilor. E foarte bine atunci când în școala ta sunt și alți eTwinneri. Are cine să te înțeleagă, să te ajute, poți dezvolta idei împreună.

  Comunitatea eTwinning reprezintă pentru mine o a doua familie!

  Proiectul eTwinning Plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de Agenţie Naţională de Suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.