print
La Butor, raionul Grigoriopol, a fost deschisă o brutărie socială
11.06.2019
954

Produsele brutăriei sunt repartizate la magazinele din localitate la un preț rezonabil, totodată angajații de aici pregătesc pachete cu mâncare pe care le repartizează bătrânilor care sunt în dificultate. Din banii oferiți, a fost amenajat spațiul de lucru, au fost cumpărate cuptoare performante și ustensile de lucru.

În sat avem peste 800 de persoane la pensie și toți au o vârstă înaintată și, din păcate, foarte des pleacă din viață, iar așa cum satul nostru este unul cu tradiții moldovenești mereu există problemă  copturilor pentru ritualul de înmormântare. Am făcut un sondaj, am început să întrebăm oamenii și ei ne-au spus că ar vrea să existe astfel de servicii. În plus, ne-au spus că își doresc și copturi de casă, învârtite mai mici. Pentru că cele pentru ritual sunt mari, dar să le facem mai mici, diferite chifle. Însă cel mai mult au întrebat despre plăcinte reci, aceasta este coptura noastră tradițională, coptura care se face de sărbători, spune primara satului Butor, Liubovi Guseinova.

Grantul a fost acordat în cadrul pilonului Antreprenoriat social, parte a proiectului „Construim punți, depășim bariere”, realizat de către Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation - Moldova, finanțat de către European Union in the Republic of Moldova și cofinanțat de Suedia Embassy of Sweden in Chisinau.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.