print
Prima platformă de instruiri online pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lansată!
25.06.2019
861

 

Astfel în perioada mai-iunie 2019, s-au derulat șase traininguri, la care peste 120 de participanți de pe ambele maluri ale Nistrului, au primit instruiri și și-au împărtășit experiențele și bunele practici pe domenii cum ar fi: durabilitatea financiară și fundraising; dezvoltare organizațională, managementul ONG-ului și planificare strategică; managementul financiar; managementul proiectului; parteneriate ale ONG-urilor și advocacy; PR pentru ONG-uri. Scopul instruirilor este consolidarea cunoștințelor privind proiectele existente, oportunitățile de finanțare implementate pe ambele maluri ale Nistrului și cum organizațiile societății civile pot aplica la ele sau coopera în cadrul lor.

Cea mai importantă parte a acestor instruiri a fost lansarea oficială la fiecare training a platformei de e-learning pentru comunitatea ONG-urilor de pe ambele maluri ale Nistrului cu integrarea instrumentelor de e-învățare și dezvoltarea de module de instruire destinate dezvoltării organizațiilor neguvernamentale. Portalul https://edu-seminar.com este deschis pentru toți doritorii și asigură conținut teoretic pentru 6 module de training online pentru ONG-uri în limbile română și rusă: durabilitatea financiară și fundraising; dezvoltare organizațională, managementul ONG-ului și planificare strategică; managementul financiar; managementul proiectului; parteneriate ale ONG-urilor și advocacy; PR pentru ONG-uri.

Fiecare modul de instruire are un forum de discuții unde participanții vor avea posibilitatea să comunice cu trainerii lor. Iar după parcurgerea teoretică a modulului, aplicantul va trebui sa susțină un test de evaluare finală pentru fiecare modul. Lansarea platformei de e-learning „edu-seminar” are drept scop asigurarea implementării componentei de instruire a organizațiilor societății civile (OSC) în cadrul proiectului.

Instruirile pentru OSC-uri și programul e-learning „edu-seminar au avut loc în cadrul proiectului ,,Construim punți, depășim bariere”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, care a fost demarat la 1 ianuarie 2017 de către Fundația Est-Europeană.

Proiectul sprijină cooperarea dintre actorii de pe ambele maluri ale Nistrului și are o abordare apolitică în fortificarea cooperării între ei. Crearea de rețele și preluarea de practici de succes contribuie la implementarea cu succes a acțiunilor planificate. Proiectul include cercetări, activități de instruire, vizite de studiu și susținerea diverselor inițiative de dezvoltare comunitară. Acțiunea presupune, de asemenea, susținerea organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului, atât în implementarea diverselor inițiative pe diferite domenii prioritare, cât și la nivel instituțional.

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.