print
Studenții de la Universitatea Babeș-Bolyai, printre care și doi basarabeni, au câștigat etapa locală a competiției „CFA Institute Research Challenge”
05.03.2020
1791

La ediția din acest an, au participat aproximativ 50 de studenți de la 10 facultăți din România și Republica Moldova. 

După o muncă intensă de patru luni, studenții UBB-FSEGA au realizat un raport de cercetare financiară prin care au oferit o recomandare de investiție asupra companiei Purcary Wineries PLC. Raportul a fost prezentat cu succes în fața unui juriu format din profesioniști în domeniul investițiilor, membri ai Asociației CFA Romania, organizație membră a CFA Institute (SUA). 

Echipa UBB-FSEGA – formată din Claudia Balea (masterand la „Bănci și piețe de capital”, masterat anul 2), Cristina Bivol (student la „Contabilitate și informatică de gestiune – în limba engleză”, licență anul 3), Bogdan Călăcean (masterand la ”Bănci și piețe de capital”, masterat anul 2) și Marius Semeniuc (student la „Finanțe și bănci – în limba engleză”, licență anul 3) – a fost coordonată de conf.univ.dr. Miruna Pochea și de mentorul Irina Răilean din partea Asociației CFA Romania, scrie clujinsider.ro.

Cristina Bivol

„Am trăit experiența de mentor din plin alături de o echipă minunată de tineri entuziaști, dornici să cunoască, neobosiți și extrem de dedicați. Sunt absolut sigură că ei au învățat enorm de multe, dar și eu am învățat din această oportunitate să împărtășesc din experiența mea cu ei și sper ca „CFA Institute Research Challenge” le-a trezit interesul pentru acest domeniu fascinant – piața de capital, tuturor studenților participanți. Povestea merge mai departe, în Iordania și suntem foarte determinați să reprezentăm cu cinste România la etapa regională. Avem o echipă excepțională, o companie cu un “success story” dovedit și mult entuziasm și speăm cu acestea să cucerim juriul din Iordania!”,  declarat Irina Railean, CFA mentorul echipei câștigătoare, scrie financialmarket.ro.

Echipa câștigătoare va participa la finala regională EMEA – CFA Institute Research Challenge care se va desfășura în Iordania, în perioada 1-2 aprilie 2020. 

CFA Institute Research Challenge este o competiție la care participă cele mai prestigioase școli de business internaționale. Tematica este bazată pe curricula programului CFA, care este considerat cel mai înalt standard profesional în analiza și cercetarea investițională. În fiecare an, în acest concurs sunt implicați aproximativ 3500 de voluntari și 5.000 de studenți care provin de la peste 1.000 de universități din întreaga lume.

 

Sursa foto: Clujinsider.ro

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.