print
Vladimir Bulat: Eu nu mă opresc aici, vreau să mă implic în multe alte proiecte!
09.11.2018
1709

Vladimir Bulat este profesor de limba engleză, Liceul „Constantin Stere”, or. Soroca.

Sunt peste două decenii de când sunt profesor de limba engleză. La Liceul „Constantin Stere” mi-am petrecut mai mult de jumătate de viaţă. Soroca este oraşul meu de suflet şi mă bucură gândul că prin ceea ce fac zi de zi pot să contribui la creşterea bunului nume al localităţii şi al oamenilor care locuiesc aici. Elevii, generaţia de mâine, sunt aşa-zişii beneficiari ai mei. De aceea, în 2014, am decis să mă alătur colegilor de pe platforma eTwinning.

Este un proiect internaţional. În primul rând, elevii sunt interesaţi să participe în proiecte şi să se implice pentru a reprezenta şcoala şi ţara lor. Iar în al doilea rând, este vorba de cooperarea cu colegii mei din alte ţări. Eu am participat la trei proiecte. Cel mai drag sufletului mi-a rămas un proiect realizat în parteneriat cu România, iar tema acestuia a fost meşteşugăritul. Elevii noştri au făcut un film scurt despre meşteşugari. Proiectul „Meşteşugul naţional” a fost unul de succes, la final, le-am dat diplome celor mai buni şi m-am bucurat că, prin acest proiect, elevii şi-au cunoscut mai bine localitatea şi istoria ei.

Un alt proiect frumos a fost despre tradiţii şi bucate gătite de Paşti. Şcoli din Slovenia şi România au fost partenere. A fost interesant pentru că elevii au aflat lucruri noi despre tradiţiile din şcolile partenere, dar şi despre ţara lor, au scris reţete, au gătit împreună cu familia şi şi-au povestit unul altuia experienţa fiecăruia. Eu nu mă opresc aici, vreau să mă implic şi în alte proiecte. Să motivez o generaţie sănătoasă şi cunoscătoare a valorilor europene.

Eu nu mă opresc aici, vreau să mă implic în multe alte proiecte!

Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Guvernul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implementa proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.