print
Lilia Paşa: eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!
16.11.2018
1976

Lilia Paşa este profesoară de biologie, Liceul de Limbi Moderne și Management, or. Chișinău.

Acum cinci ani, am participat la un curs de formare al profesorilor și după ce am făcut instruirea, am decis să devin profesoară eTwinner. Mi se părea atunci o oportunitate extraordinară. Și nu regret deloc astăzi că am făcut acest pas. Din 2013, m-am alăturat mai multor proiecte inițiate de alți eTwinneri, iar atunci când am avut o idee bună, am creat propriul proiect. Activitățile eTwinning le dezvoltă copiilor gândirea critică, spiritul de investigație, de fapt, acesta este scopul actual al școlii: să învățăm elevul să găsească informația și să o integreze, să știe să o folosească și nu pur și simplu să asimileze acea informație.

Am fost fondatoare la peste 10 proiecte, fiecare proiect m-a învățat ceva și fiecare proiect și-a atins scopul. Am un Certificat European de Calitate. Țin foarte mult la proiectul "Water all around". L-am inițiat cu o colegă din România și am vrut să fie despre apă, principalul element al mediului ambiant. Acesta a fost un proiect care a fost realizat la mai multe discipline: și la chimie, și la biologie, și la matematică, și la literatură, și chiar limbi străine.

Datorită platformei eTwinning, în toamna lui 2016, am fost la Brașov și vreau să vă spun că acolo mi-am găsit nu numai o parteneră pentru proiecte, ci și o prietenă. Am cunoscut o profesoară de chimie de la Brașov cu care vorbesc în fiecare zi, facem proiecte comune și ne povestim ce se întâmplă la noi în școală. Ne place să facem planuri împreună și să găsim idei noi de proiecte. eTwinning m-a motivat să fiu mereu deschisă spre schimbare și spre proiecte noi.

Mi-ar plăcea ca în Republica Moldova să fie și mai mulți eTwinneri. În felul acesta, am crea o rețea națională mare pe care am putea să o contopim cu cea europeană.

eTwinning m-a motivat să fiu deschisă schimbărilor!

Proiectul eTwinning plus este parte a Programului Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul este cofinanţat în Republica Moldova din resursele acordate de Gurvenul Suediei. Ministerul Educaţiei,  Culturii şi cercetării al Republicii Moldova a desemnat Fundaţia Est-Europeană în calitate de agenţia Naţională de suport pentru a implimenta proiectul eTwinning Plus în Republica Moldova.

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.