print
Călătorește virtual în 10 muzee faimoase cu ajutorul Google Arts&Culture
16.03.2020
1469

1. British Museum, Londra

Unul dintre emblematicele muzee din inima Londrei, British Museum oferă tururi virtuale vizitatorilor în sala celebră Great Court. La fel, poți descoperi mumiile egiptene și alte artefacte ale muzeului. Aici poți accesa turul.  

2. Guggenheim Museum, New York

Funcția Street View de la Google permite vizitatorilor să vadă celebra scară în spirală a Guggenheim-ului fără a părăsi propria locuință. Aici puteți descoperi opere de artă din epoca impresionistă, postimpresionistă, modernă și contemporană.

3. National Gallery of Art, Washington D.C

Muzeul american prezintă două exponate online prin intermediul Google. Prima este o expoziție de modă americană din anii 1740 până în 1895, care include colecții de haine din epocile coloniale și revoluționare. A doua expoziție prezintă o colecție de lucrări în stilul baroc a pictorului olandez Johannes Vermeer.

4. Musée d’Orsay, Paris

Virtual, puteți merge prin această galerie populară, una care adăpostește zeci de lucrări faimoase ale artiștilor francezi care au trăit și creat între anii 1848-1914. O oportunitate bună să trageți cu ochiul la picturile lui Monet, Cézanne, Gauguin și altele.

5. National Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Unul dintre cele mai populare muzee din Coreea poate fi accesat din toate colțurile lumii. Turul virtual te duce prin 6 etaje de artă modernă și contemporană coreeană, cât și din alte părți ale lumii.

6. Pergamon Museum, Berlin

Fiind unul dintre cele mai mari muzee din Germania, în Pergamon poți vedea o multitudine de exponate, chiar dacă fizic nu te afli acolo. Aici poți vedea artefacte vechi, precum Poarta Ishtar din Babilon sau Altarul Pergamon.

7. Rijksmuseum, Amsterdam

Descoperă aici operele de artă din Epoca de Aur a Olandei, care includ lucrări ale lui Vermeer și Rembrandt.

8. Van Gogh Museum, Amsterdam

Admiratorii artei lui Van Gogh pot vedea cea mai mare colecție a pictorului la un click distanță – peste 200 tablouri, 500 de desene și peste 750 de scrisori personale.

9. Uffizi Gallery, Florence

Această galerie găzduiește colecția de artă a celei mai faimoase familii din Italia - de'Medicis.

Clădirea a fost proiectată de Giorgio Vasari în 1560 special pentru Cosimo I de'Medici, dar acum poate fi văzută din toată lumea.

10. National Museum of Anthropology, Mexico City

Construit în anul 1964, acest muzeu este dedicat antropologiei și istoriei patrimoniului pre-hispanic din Mexic. Aici găsești 23 de săli de expoziție pline cu artefacte antice, inclusiv unele din civilizația maya.

 

Sursa foto: British Museum/TheIndependent.co.uk

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.