print
Irina Zuza: Olanda e țara tuturor culorilor
06.03.2017
2632

Irina Zuza povestește despre culorile, sunetele, mirosurile și gusturile Olandei:

dcrftgyui

Culorile
„Fenomenul „Oranje” este cunoscut drept reprezentativ poporului olandez. Chiar dacă acesta provine de la numele lui Willem van Oranje - „tatal patriei olandeze”, în spatele culorii se află o multitudine de evenimente, locuri și accesorii portocalii care sunt imposibil să nu le remarci aflându-te aici. Pentru mine însă, Olanda e țara tuturor culorilor. Precum nenumărate sunt nuanțele lalelelor de aici, la fel sunt și emoții pe care le trăiești pe acest tărâm.

rftyu8io

edrty7u

Sunetele
Maastricht-ul e orașul extremelor. Sunt zile în care diversitatea naționalităților și energia studenților te fac să realizezi cât de intens și amplu e modul tău de viață. Simți cum sunetele orașului se suprapun, fiecare făcându-și loc în detrimentul altuia. Savurând însă din cealaltă extremă, liniștea pe care o oferă orașul este exact de ce ai nevoie după o zi plină de agitație.

Plimbările de seară pe străduțele acompaniate de lumina lunii, sunt perfecte pentru a te echilibra și a-ți oferi motivație pentru ziua ce urmează. 

edrtyu78i9

rtyui

Mirosurile

În cazul în care nu aș asocia mirosurile Olandei cu mirosurile lalelelor, aș opta pentru un miros neutru și limpede. Fie drept rezultat al ploii, fie drept o simplă mireasmă a prospețimii și naturii. Din perspectiva unui student, aș adaugă drept un miros reprezentativ și momentul în care copturile din cadrul facultății sunt proaspăt scoase din cuptor. Iar apoi, instinctiv, fugi după o cafea și îți savurezi pauza.

sdrftgyui

Gusturile
Pentru mine, gastronomia olandeză formează un trio: pește, cașcaval, stroopwafel. 
De două ori pe săptămână, în centrul orașului se organizează o piață de unde poți procura pește proaspăt și de asemenea, îl poți savura pregătit pe loc.

dfgtyhu

Fiind o mare amatoare de cașcavaluri, sunt exact la locul potrivit. Gustul și varietatea cașcavalului olandez este inconfundabilă. Calitatea și diversitatea  acestuia sunt punctele forte ce îl clasifică drept de neînlocuit. Stropwafel este o napolitană din două straturi de aluat suprapuse, cu o umplutură de sirop de caramel în mijloc. Olandezii obișnuiesc să pună această „mică bucurie” deasupra unei cești de ceai, cu scopul de a lăsa siropul să se topească. Rezultatul se dovedește a fi același de fiecare data: papile gustative mai mult decât satisfăcute”, spune Irina Zuza pentru Stiripozitive.eu.

Autor: Cristina Zeamă

Sursă foto: Arhivă personală

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.