print
Vinăria POIANA, acolo unde a fost filmat, pe vremuri, LĂUTARII
08.08.2019
1513

 

Regizorul Emil Loteanu a filmat, pe locurile unde se află astăzi vinăria „Poiana”, legendarul film „Lăutarii” (1971). O poveste romantică despre lăutari. Iar lăutarii știu poate cel mai bine ce înseamnă muzica, dragostea și vinul bun.

O secvență cu Leanca din legendarul film al regizorului Emil Loteanu „Lăutarii” (1971) a fost adusă, peste aproape cinci decenii, pe locurile unde a fost filmată.

Acolo unde astăzi vinăria „Poiana” își încântă vizitatorii cu peisajele și vinurile sale.

 

Pe locurile unde s-au filmat Lăutarii lui Emil Loteanu astăzi, după aproape cinci decenii, vinăria Poiana este o atracție pentru iubitorii vinuri de calitate și de mașini retro. 

 Pe locurile unde s-au filmat „Lăutarii”, a trecut, cu mult înainte de asta, un cerb frumos. Legenda spune că cerbul a mâncat din strugurii dulci de pe podgoria de aici. Iar astăzi cerbul este simbolul vinăriei „Poiana”.

 Fântâna cu ciutură și cumpănă rămâne poate o dovadă a faptului că vremurile de cumpănă au trecut și oamenii se pot bucura unii de alții și de ceea au făcut împreună.

Nici măcar cerul nu este limita pentru oamenii care au un vis și îl transformă într-o pasiune, într-o activitate care aduce bucurie altor oameni.

 Dacă știm să păstrăm datinile și să le valorificăm, viitorul ne deschide noi drumuri, noi orizonturi.

 

 Tradițiile inspiră modernitatea.

 

 După muncă vine neapărat succesul, așa cum după iarnă vine negreșit primăvara.

 Drumurile întotdeauna ne aduc undeva. Astăzi am ajuns în inima codrilor unde sigur că a meritat să facem drumul acesta…

 Ecoul baladelor poate fi auzit și astăzi peste liniștea care ne înconjoară în apropierea satului Ulmu, la vinăria „Poiana”, acolo unde oamenii se întâlnesc să savureze frumusețea peisajelor și gustul vinurilor.

Concept & realizare: URMA ta

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.