print
(Foto) Arta stradală din Chișinău | Episodul 15
06.06.2016
509

Rodica Țurcan, este o tânără din Chișinău care este pasionată de arta stradală. Ea fotografiază spațiile care au prins viață datorită lucrărilor graffiti, iar apoi le promovează pe pagina @chisinaustreetart, care a fost creată recent.

chisinaustreetart

chisinaustreetart

„Ideea de a crea o pagină a operelor street art a apărut recent, când am vrut să-mi organizez vacanța de vară. Înainte de a pleca într-un oraș nou, caut pe Instagram pagina oficială de street art a orașului respectiv. Mi-am dat seama că toate orașele au o pagina, pe când orașul Chișinău nu are. În 10 minute pagina a fost creată și am început să adaug colecția de poze din arhiva personală.Cred că undeva în lume există persoane ce vor să ne viziteze orașul și caută anume pagina asta, cu toate desenele murale ale Chișinăului”, zice Rodica Țurcan, administratoarea paginii @chisinaustreetart.

chisinaustreetart

Pasiunea Rodicăi pentru arta stradală a apărut cu 3 ani în urmă.  „Îmi pare foarte bine că încet, dar sigur această artă prinde a se contura și la noi. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc artiștilor care dau un strop de culoare acestui oraș, care crează frumusețe și bună dispoziție”, povestește Rodica.

chisinaustreetart

@ika_streetart - este încă o pagină creată de Rodica Țurcan, însă acolo sunt opere din orașele pe care le vizitează aceasta. Totuși, ea a considerat că Chișinăul merită un spațiu aparte. Încearcă să aleagă cele mai colorate și deosebite lucrări, să le pună chiar și geo-location pentru a fi mai ușor găsite de către doritori. Iar pentru viitor, tânăra planifică să tipărească fotografiile și să realizeze o mică colecție cu arta urbană din Chișinău.

chisinaustreetart

„Din toate orașele vizitate până acum – Salonicul m-a impresionat cu mulțimea de culori de pe pereții clădirilor. Sper că încet, dar sigur, să-i călcăm pe urme”, spune Rodica.

chisinaustreetart

chisinaustreetart

chisinaustreetart

chisinaustreetart

chisinaustreetart

chisinaustreetart

chisinaustreetart

chisinaustreetart

„Mi-ar plăcea ca acest gen de artă să fie promovat, să se realizeze concursuri, unde artiștii să ne prezinte punctele lor de vedere asupra unor lucruri pe pereții clădirilor abandonate, ca să animeze zona și să o scoată din anonimat”, adaugă Rodica Țurcan.

Foto: @chisinaustreetart

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2019 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.