print
Atelierul de Instruire privind aglomerările și tratarea apelor reziduale de la Ştefan Vodă
29.11.2018
3812

La eveniment au fost prezenți 6 experți ai Institutului de Cercetare al Apelor din Bratislava (Slovacia), 5 experți-parteneri din Moldova, participanți din partea factorilor de decizie (reprezentanți ai Ministerului mediului), managerii instituțiilor specializate, reprezentanți ai aglomerațiilor-pilot. De asemenea, este invitat un expert din cadrul Institutului de Cercetare a Apelor VUV Praga.

Experții din Bratislava au prezentat partenerilor din Moldova studiile făcute anterior în domeniul aglomerările și tratarea apelor reziduale în Republica Moldova.

 Noi vom acorda o mare atenţie asupra aprovizionării cu apă cu un indice de calitate înalt şi respectiv asupra calităţii vieţii oamenilor. Sper că vom avea o colaborare eficientă în viitor. La fel sper ca locuitorii din oraşului Ştefan Vodă şi din alte localităţi să poată beneficia următoarele proiecte care urmează a fi realizate  în special de programul de parteneriat în afaceri.”, ne-a relatat Veronica Trebulova, Manager de proiecte și manager financiar al Agenției de Dezvoltare a Slovaciei(SlovakAid).

La rândul său, primarul localităţii Ştefan Vodă,  a depus proiectul care prevede reabilitarea stației de iepurare a aperi din Ștefan Vodă: „Am discutat în special planificare, reconstrucţia, modernizarea staţiei de tratare a apelor uzate existente la moment în Ştefan Vodă”. 


Restabilirea stației de iepurare a apei este unul din obiectivele majore în planul de acțiuni al localității Ștefan Vodă pentru anul 2019. Experiențele și studiile efectuate anterior reprezintă un temei în realizarea acestui obiectiv.

Evenimentul face parte din Proiectul SAMRS/2017/RO/MD/1: „Technical assistance of the implementation EU Directive 91/271/EEC by municipalities in Moldova“ ("Asistența tehnică pentru implementarea Directivei UE 91/271 / CEE de către municipalitățile din R. Moldova").

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.