print
Imnul Republicii Moldova s-a auzit la deschiderea unui Festival Folcloric din Portugalia
31.07.2019
850

Pe lângă faptul că, organizatorii au înmânat suvenire, materiale cu destinație turistică, participanții au fost alintați cu oferta gastronomică caracteristică regiunii. Din programul festivalului a facut parte parada costumelor populare, spectacole tradiționale de muzică și dans, cântece și jocuri interpretate de copii și adulți, desigur, cu mult farmec  folcloric din diverse zone ale Portugaliei.

 Republica Moldova a fost reprezentată de către Asociația Culturală a Imigranților Moldoveni  MIORIȚA . Organizatorii acestui Festival au menționat faptul că este pentru prima oara când în cadrul evenimentului participă reprezentanți ai  comunității de imigranți din țările de la Est. În semn de respect, la deschiderea evenimentului, au răsunat imnul Portugaliei și al Republicii Moldova.

  Acest festival, care se bucură de recunoaștere națională și internațională, aduce tradiția autentică în spațiul rural prin muzică, dans și artă populară.

  Dansurile și cântecele grupului de copii și adulți ale Asociației MIORIȚA  au introdus spectatorul  în lumea tradiției și a artei populare, prin culoarea naţională, originalitate, sufletul viu, temperamental. Costumele populare în culori aprinse și  broderiile  încântătoare, care respectă vechea tradiție, au prezentat  doar o parte a  tradițiilor folclorice moldovenești.

   Momentul culminant a fost când în fața publicului a aparut interpretul ADY CARP, încântând publicul portughez prin vocea sa inegalabilă și piesele care nu au lăsat indiferenți nici pe cei cu capacități mai restrânse în ce privește arta dansului, cu atât mai mult a dansului popular moldovenesc. 

   Horele ca acasă, unde limbajul dansului este universal , întrucât mână de mâna se țineau moldoveni și portughezi, au adus acea atmosfera în care puteai cu ușurință să spui că Dumnezeu a creat o lume fără frontiere, iar Arta și dragostea de frumos este puntea de legătura cu divinitatea!

 

Text: Rodica Gherasim

Fotografii: Madalina Alicia Gherasim

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.