print
Andrei Mudrea: „Mereu am visat să fac parte din lumea frumoasă a artei moderne”
18.10.2019
1890

Este un eveniment în care putem să sărbătorim și să apreciem talentul unui artist minunat, talentul domnului Mudrea. Efortul și munca pe care a depus-o, rezultatul căreia îl vedem aici, este o muncă de zeci de ani. Am venit ca să-l încurajez așa fără bani, ca să îi invit și pe ceilalți cetățeni să vină și să se bucure de aceste frumuseți” relatează prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cei prezenți la expoziție au avut păreri împărțite despre tablouri, iar poetul Iulian Filip chiar le-a și comparat cu niște metafore: „Pentru mine această expoziție este întruchiparea libertății totale, mai ales în dimensiunea acestor jocuri artistice pentru că tablourile, aceste geometrizări cromatice e altceva și e altă muncă. Ceea ce face cu obiectele e o joacă până la jumătate de drum, după care intervine constructorul, inginerul și mai adaugă ceva ca să ajungă la niște metafore neașteptate.”

La rândul său, artistul este mândru că persoanele din jurul său îl susțin în activitatea sa și că poate spune că i s-a împlinit visul de a face parte din lumea artei moderne. „Uite că pe lângă talentul care mi l-a dat Dumnezeu, mai am marele noroc să am oameni potriviți alături și în acest context vreau să-l pomenesc și pe maestrul Grecu care a fost dascălul meu, părintele meu de suflet și m-a îndrumat și m-a ajutat să rezist până în ziua de astăzi. Să-mi văd visul realizat pentru că eu mereu visam să fac parte și eu din lumea aceasta frumoasă a artei moderne, unde sunt atâția pictori extraordinari” spune artistul Andrei Mudrea.

 

Reporter: Ana Fomov

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.